Cum să ai grijă de trandafirii criogenați?

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Majoritatea femeilor îndrăgesc florile și se bucură atunci când le sunt oferite, mai ales fără să fie vorba despre o ocazie specială. Cu toate acestea, pe cât de mare este încântarea atunci când le primesc, pe atât de repede acestea își pot pierde frumusețea în numai câteva zile. Pentru a scăpa de această problemă, au fost inventați trandafirii criogenați.

Sursa: Shutterstock

Deși aceștia pot rezista până la câțiva ani după ce au fost supuși procesului specific de conservare, este esențial să îi îngrijești în mod corespunzător pentru a le prelungi durata de viață. Dacă ai un trandafir criogenat (sau chiar mai mulți), citește recomandările de mai jos în ceea ce privește întreținerea lor optimă.

Ce înseamnă criogenare?

Pentru a putea înțelege mai bine de ce au nevoie de un tratament aparte este important să știi ce presupune criogenarea. Fiind un proces care supune plantele la temperaturi de până la minus 55 de grade Celsius, aceasta se realizează prin intermediul unor dispozitive speciale care acționează sub vid pe parcursul a 24 de ore.

După ce această etapă este completă, apa din trandafiri este extrasă complet și aceștia sunt readuși la temperatura ambientală treptat, de-a lungul a patru săptămâni. Aceleași etape sunt valabile și în cazul criogenării individuale a petalelor, care mai apoi urmează să fie reconstruite sub forma inițială a florii.

Astfel, vei găsi pe piață un trandafir criogenat la preț corect, care va respecta cu fidelitate culoarea și forma naturală a plantei. Sunt disponibile și variante vopsite pentru obținerea de cadouri aparte (acestea pot fi flori aurii, negre, gri etc.).

Cum se îngrijește un trandafir criogenat?

Dacă vrei să te bucuri de trandafirul tău criogenat pentru o perioadă îndelungată de timp, este important să te asiguri că acesta este păstrat în condiții optime:

  • Depozitează-l într-un loc ferit de umezeală și de razele directe ale soarelui. Probabil că vei vrea să fie la vedere, nu așezat într-un dulap, însă este important să găsești un spațiu atât estetic, cât și protector;
  • Evită să îl parfumezi. Deși trandafirul își păstrează aspectul natural, mirosul acestuia va dispărea după criogenare. Chiar dacă va părea o idee bună să pulverizezi puțin parfum sau câteva picături de ulei aromat, este recomandat să nu faci acest lucru. Substanțele din aceste produse pot altera planta;
  • Nu îl uda sau stropi cu apă. Procesul prin care a trecut atunci când a fost criogenat a presupus extragerea completă a apei din plantă pentru ca aceasta să își păstreze aspectul. Ai grijă să îl ferești de umezeală;
  • Ține praful la distanță. Unii trandafiri criogenați vin cu o cupolă de protecție care nu permite ca praful să se așeze pe petalele acestuia. Dacă nu are acest accesoriu, asigură-te că atunci când faci curățenie îl igienzezi cu un pămătuf moale, delicat și uscat;
  • Ferește-l de condens. Acest sfat este valabil în special pentru produsele care au cupolă. În cazul în care temperatura se schimbă brusc, în interiorul învelișului de sticlă se poate forma condens și igrasie. Îndepărtează cupola și șterge-o de orice urmă de apă, după care o poți așeza la loc.

Trandafirii criogenați sunt flori nemuritoare, aceștia putând să fie păstrați ani întregi în condițiile optime. Ei reprezintă un cadou ideal care va păstra vie amintirea momentului în care au fost oferiți și vor putea să bucure posesorul cu aspectul lor natural timp îndelungat.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *