Plânge bebe și nu știi ce-i cu el? 6 lucruri pe care trebuie să le verifici

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

De un aspect de care toți părinții se conving încă din primele ore de viață ale bebelușului este că micuțul este un mare plângăcios. Prin plâns, bebelușii comunică că le este foame, că le este teamă de ceva, că simt durere, că vor să doarmă și câte și mai câte. Mulți părinți se întreabă ce anume încearcă copilul lor să spună. Poate fi destul de dificil să interpretați plânsetul bebelușului, mai ales la început.

Totuși, printre cele mai frecvente motive pentru care bebe plânge se numără, întâi de toate, foamea. Foamea este, probabil, și primul lucru la care vă gândiți când copilul începe să plângă și nu dă semne că s-ar opri prea curând. Dacă știți să recunoașteți care sunt simptomele de foame, veți putea hrăni copilul înainte de un nou episod de plâns. Unele semne de foame pe care trebuie să le depistați la nou-născuți includ agitație, mușcări de buze sau își duc mâinile la gură.

Al doilea motiv pentru care bebelușii plâng constă, desigur, în problemele la stomac asociate cu colicii sau cu gazele. Dacă micuțul plânge din cauza colicilor, așteptați-vă să plângă inconsolabil chiar și trei ore pe zi, cel puțin trei ore pe săptămână, cel puțin trei săptămâni consecutiv. În cazul în care bebelușul plânge și se agită imediat după ce a fost hrănit, este foarte posibil să fie deranjat de o durere de burtă. Numeroase mămici se bazează pe picături anti-gaz sau pe bicarbonat de sodiu diluat în apă, însă doar medicul pediatru vă poate oferi cea mai bună recomandare împotriva durerilor și spasmelor provocate de colici sau de gaze. Dacă bebelușul a trecut deja de perioada de colici și tot plânge ocazional după ce este hrănit, s-ar putea să fie deranjat de gaze stomacale, situație în care cel mai bine este să îl așezați pe spate, să îi prindeți ușor picioarele și să le mișcați exact ca în cunoscuta mișcare de „bicicletă”.

Pentru că tot ne aflăm la episoadele de plâns care se lansează imediat după masă, mulți bebeluși plâng atunci când simt nevoia să regurgiteze. Totuși, regurgitarea nu este neapărat obligatorie. Dar dacă bebelușul plânge după masă, nu suferă de colici și nu este deranjat de gaze, atunci este posibil să simtă nevoia să regurgiteze. Bebelușii înghit aer atunci când sunt alăptați sau dacă mănâncă din biberon, iar acest lucru poate provoca disconfort dacă aerul nu este eliberat. Unii copilași se simt foarte deranjați dacă au aer în burtică, în timp ce alții nu simt nici cel mai mic disconfort. E bine de știut că alte posibile cauze ale durerii abdominale în rândul bebelușilor includ refluxul gastric, alergie la lapte, intoleranță la lactoză, constipație și blocaj intenstinal.

Scutecul murdar este o altă cauză frecventă de plâns. Unii copiii plâng de îndată ce trebuie să fie schimbați, în timp ce alții pot tolera un scutec murdar o bună bucată de vreme. Oricum, acest aspect este ușor de verificat și simplu de remediat. Este indicat totuși să nu lăsați copilul să stea prea mult timp cu un scutec murdar ori umed, tocmai pentru a evita eritemul fesier, pruritul sau alte iritații care pot afecta zona acoperită de scutec. Cu o cremă naturală, sigură și eficientă, așa cum este Crema de funduleț cu unt de shea și extract de ovăz Bebe Drag de la VivaNatura, uscăciunea, pruritul, roșeața și iritațiile vor fi ameliorate în cel mai scurt timp. Această cremă de funduleț este 100% naturală, este procesată la rece, nu conține parabeni și nici alte substanțe chimice, ci conține doar ingrediente sigure, emoliente, hrănitoare și cu mare putere de regenerare a pielii. Pe lângă unt de shea, crema de funduleț Bebe Drag mai conține și ulei de migdale, lanolină vegetală, bisabolol și, bineînțeles, oxid de zinc. Oxidul de zinc este adesea ingredientul de bază al produselor de îngrijire pentru funduleț, deoarece este astringent, antiseptic, se absoarbe rapid în piele și calmează roșeața și iritațiile. Crema de funduleț VivaNatura se aplică după fiecare schimbare de scutec, așa încât bebelușul să fie mereu protejat împotriva iritațiilor.

Nevoia de somn este o altă cauză care poate declanșa un veritabil episod de plâns. Se pare că bebelușii obosiți ar trebui, pur și simplu, lăsați să doarmă oriunde și oricând. Dar nu întotdeauna este așa de ușor pe cât pare. În loc să adoarmă, bebelușii se agită și plâng necontenit. Ideal ar fi să începeți să cunoașteți nevoile celui mic, obiceiurile sale și momentele în care dorește să doarmă. De exemplu, dacă obișnuiește să traga un pui de somn la ora 2 în amiază, cel mai bine ar fi să stați la acea oră acasă și să îl lăsați să doarmă liniștit.

De cele mai multe ori, bebelușii plâng pentru că, pur și simplu, vor să fie ținuți în brațe. Aceste mici făpturi gingașe au nevoie de multă îngrijire, dragoste și afecțiune. Ei vor să își vadă tot timpul părinții, vor să le audă vocile și chiar să le simtă mirosul unic. Plânsul poate fi singura lor modalitate prin care cer să fie luați în brațe. Unii părinți chiar se întreabă dacă nu cumva își vor răsfăța copilul prea mult, dar în primele luni de viață, răsfățul este admis.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *