Este adevărat că cei mici ar trebui să poarte doar haine din bumbac? Ce spun specialiștii?

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Dacă ar fi să numim o singură regulă de bază când vine vorba de îmbrăcămintea pentru copii, atunci ar fi aceea ca micuții să se simtă confortabil. Multe mămici adoră să își vadă fetițele îmbrăcate cu rochițe minunate, însă acele rochițe sunt confecționate din prea mult tulle, iar acest material în contact direct cu pielea poate cauza disconfort și mâncărime. Bebelușul este încă prea micuț să spună că nu îi place rochița pe care o poartă, de aceea este bine să acordați atenție sporită texturii. Dacă nu vă place textura unei piese vestimentare, atunci cel mai probabil nici copilului nu îi va plăcea. Lâna, la rândul său, deși este un material natural și foarte lăudat, nu priește multor copii. Lâna tinde să fie greoaie, să cauzeze mâncărimi și să încingă. Unii bebeluși nu se împacă deloc cu mătasea sau catifeaua. Dacă bebelușul plânge atunci când îl îmbrăcați, s-ar putea să nu fie din cauza oboselii, ci din cauza ținutei. Acest lucru este valabil și în cazul copiilor de vârstă un pic mai mare. De asemenea, este foarte important să alegeți țesături care sunt în concordanță cu temperatura. Bumbacul tinde să fie un material mai respirabil și mai potrivit pentru îmbrăcămintea de dormit atât în timpul verii, cât și în timpul iernii.

Este adevărat că cei mici ar trebui să poarte doar haine din bumbac

De ce bumbacul este un material atât de recomandat pentru hainele copiilor?

Potrivit specialiștilor, țesătura de bumbac este cea mai populară alegere pentru îmbrăcămintea pentru copii și bebeluși. Bumbacul este moale, foarte absorbant și respirabil și deosebit de blând cu pielea bebelușului. Țesătura din bumbac organic, în mod special, este alegerea perfectă pentru bebeluși, deoarece bumbacul s-a dezvoltat fără substanțe chimice, pesticide și fără îngrășăminte. Bebelușii și copiii de vârstă mică suferă adesea alergii sau afecțiuni specifice ale pielii care pot fi agrave de țesăturile rigide și / sau sintetice. Utilizarea bumbacului organic este o modalitate sigură de a oferi copilului confortul și starea de bine de care are nevoie, mai ales dacă ați observat că suferă din cauza materialelor sintetice, a coloranților și a substanțelor chimice. Puteți achiziționa cu încredere haine cochete pentru copii, fabricate din materiale prietenoase cu pielea lor, din magazinul online keyla.ro. Nu uitați însă că un rol foarte important îl joacă și detergentul cu care spălați hainele micuților, așa că din nou, încercați să optați pentru detergenți cu o formulă cât mai blândă, organici, fără parfum.

Ce alte materiale mai sunt recomandate pentru hainele celor mici?

Deși bumbacul este cel mai comun și considerat a fi cel mai sigur pentru copii, există și alte țesături care sunt foarte populare și prietenoase cu pielea celor mici. Materialul jersey, de exemplu, este respirabil, ușor, maleabil, confortabil și foarte elastic. Plușul minky este un alt tip de material foarte moale și perfect pentru păturicile bebelușilor. Nu este recomandat pentru îmbrăcămintea micuților, deoarece nu este respirabil. Raionul și bambusul sunt alte materiale moi și durabile, perfecte pentru păturile și așternuturile micuților. Tifonul este o țesătură derivată din bumbac, foarte ușoară, respirabilă și deosebit de confortabilă. În cele din urmă, mulți dintre noi apreciem căldura și confortul pe care îl oferă fleece-ul. Iată că acest material polar moale este perfect și pentru bebeluși. Hainele care fac parte din colecția de îmbrăcăminte de pe keyla.ro sunt fabricate din bumbac, iar dacă exteriorul conține material sintetic, atunci puteți avea siguranța că partea interioară, care va intra în contact cu pielea copilului, este căptușită cu bumbac.

În primii ani de viață ai copilului, cel mai sigur este să optați pentru haine din bumbac, deoarece acest material este cel mai puțin probabil să îi provoace reacții alergice sau iritații. Pe măsură ce înaintează în vârstă, puteți încerca țesături noi, având grijă să identificați rapid eventualele semne de disconfort cauzat de noul material. Dacă micuțul dă din picioare atunci când îl îmbrăcați, dacă își apucă hainele și țipă, dacă se rostogolește, nu își găsește o poziție și arată iritat, cel mai probabil suferă o reacție alergică.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *