Cum să eviți și să tratezi pielea uscată a bebelușului

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Mulți bebeluși au pielea uscată și care se exfoliază imediat după naștere, mai ales dacă s-au născut după 40 de săptămâni. Totuși, pielea uscată este absolut normală și nu trebuie să fie un motiv de îngrijorare. Mare atenție însă la băile prea dese și la folosirea unor produse necorespunzătoare care pot agrava starea pielii dacă este deja uscată.

În general, săpunurile, dar și multe alte produse de igienă și îngrijire usucă pielea deoarece elimină uleiurile naturale ale pielii și fac mai dificilă păstrarea umidității pielii copilului dumneavoastră. Și vremea își spune cuvântul. Temperaturile ridicate, dar și temperaturile scăzute pot usca pielea. La rândul lor, bolile genetice, cum ar fi eczema, pot provoca uscarea pielii sau dezvoltarea altor afecțiuni mai rare, cum ar fi ihtioza.

Simptomele pielii uscate la bebeluși

Uneori, doar anumite suprafețe ale pielii pot suferi de uscăciune. De obicei, pielea uscată nu cauzează roșeață sau mâncărimi și afectează în general, fața, brațele (în special coatele) și picioarele (în special genunchii). Dacă pielea copilului este foarte uscată, se pot dezvolta fisuri, iar acestea pot fi dureroase, pot sângera sau se pot infecta.

Dacă pielea uscată este însoțită de mâncărimi sau roșeață, atunci este posibil ca o eczemă să se dezvolte în piele. Este indicat să mergeți cu bebelușul la medicul personal dacă produsele de îngrijire a pielii nu ameliorează această problemă, dacă pielea uscată cauzează roșeață și mâncărime și dacă suprafețele de piele uscată cauzează dureri și par a fi infectate. Medicul personal vă poate trimite la un dermatolog dacă problema nu se soluționează cu ajutorul unui tratament obișnuit.

Tratamentul pentru pielea uscată a bebelușului

Sunt câteva modalități prin care puteți preveni și trata pielea uscată a bebelușului. Întâi de toate, aveți grijă ca băițele să fie scurte și calde, nicidecum fierbinți. Apa fierbinte deteriorează pielea, iar copilul nu are nevoie de o băiță în fiecare zi, mai ales în timpul iernii și în perioadele cu niveluri scăzute de umiditate.

Este foarte important să evitați să folosiți săpunuri, produse parfumate și alte produse spumante pentru băița celui mic. Utilizați doar apă curată și produse special formulate pentru bebeluși, din ingrediente cât mai sigure și blânde, așa cum sunt produsele din gama Bebe Drag de la VivaNatura. Pentru o băiță cât mai plăcută și reconfortantă, puteți folosi cu toată încrederea Gelul de duș cu unt de shea și aloe, care conține, de asemenea, și extracte de gălbenele, pătlagină și mușețel. Este un gel hipoalergenic, care menține echilibrul hidric al pielii, susține bariera protectoare naturală a pielii și care emoliază și hidratează excelent.

De asemenea, puteți adăuga uleiuri de baie speciale în apa de baie a bebelușului, dar fiți atenți atunci când le folosiți, ca cel mic să nu alunece. Evitați uleiurile de baie care conțin antiseptice, cu excepția cazului în care bebeleșul a fost diagnosticat cu o infecție.

Este esențial să folosiți un produs hidratant, care nu conține parfumuri artificiale și care nu irită, așa cum este Bebe Drag Loțiune de corp cu ulei de migdale și extract de ovăz. Acest produs nu conține parabeni, coloranți, petrolatum, PEG sau ingrediente de origine animală. Împiedică deshidratarea pielii, reduce roșeața, hrănește pielea, o calmează și nu lasă pielea grasă. În mod ideal, folosiți această loțiune de două ori pe zi. Un moment bun este după baie, atunci când pielea este caldă și ușor umedă.

Accesați www.vivanatura.ro și descoperiți toate produsele destinate îngrijirii bebelușilor din gama Bebe Drag. Nu uitați că pielea uscată poate fi, în majoritatea cazurilor, o problemă temporară. Încercați să aflați ce anume o provoacă și în ce momente din an pare să se manifeste. Astfel, veți ști cum și când anume să acționați pentru a preveni uscarea pielii bebelușului.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *