Ce trebuie să știi despre crustele de lapte?

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Crustele de lapte sunt pete groase, de culoare galben-maroniu, care apar adesea pe scalpul bebelușilor. Cunoscută și sub denumirea de eczemă seboreică sau dermatită seboreică, crustele de lapte seamănă cu fulgii de mătreață și nu au nicio legătură cu faptul că bebelușii sunt hrăniți cu lapte. Leziuni similare ale pielii pot apărea, de asemenea, pe frunte, pe față, pe coate sau în zona acoperită de scutec. Sub aceste cruste, pielea este roșie și iritată, dar copilașul nu simte senzația de mâncărime sau de iritație.

Crustele de lapte sunt obișnuite printre nou-născuți, ba chiar unii bebeluși pot prezenta zone mai mari afectate de cruste, cu ar fi în jurul sprâncenelor sau în jurul urechilor, dar și pe față sau pe gât. În ceea ce privește cauzele crustelor de lapte, acestea nu sunt încă pe deplin cunoscute. Unii ar fi de părere că este vorba despre un nivel ridicat al unei substanțe uleioase numite sebum care se acumulează pe zonele afectate, în timp ce alții consideră că aceste cruste de lapte reprezintă o reacție a pielii la un tip de drojdie numită malassezia.

Chiar dacă aceste cruste de lapte sunt complet inofensive și nu sunt contagioase, pentru că au un aspect destul de neplăcut, mulți părinți doresc o soluție pentru ca bebelușul lor să scape cât mai repede de aceste cruste. Totuși, în cele mai multe cazuri, crustele de lapte se vindecă de la sine fără a necesita un tratament în decurs de câteva săptămâni sau câteva luni. Există și unele modalități prin care părinții pot reduce acumularea crustelor de lapte pe scalpul bebelușilor.

Întâi de toate, este recomandată spălarea regulată a scalpului cu un șampon special formulat pentru bebeluși. Vă recomandăm Bebe Drag Șampon-Gel de duș cu aloe și bisabolol, un dermatocosmetic 99% natural, care curăță delicat, hidratează, fără a lăsa o peliculă grasă pe piele. În plus, bisabolulul este compatibil cu pielea delicată a bebelușului și grăbește refacerea barierei cutanate. După spălarea scalpului și a părului, folosind o perie moale, periați ușor scapul bebelușului pentru a desprinde crustele de lapte. De asemenea, puteți mai întâi să înmuiați crustele de lapte folosind un ulei pentru bebeluși, după care să șamponați scalpul și părul bebelușului.

Metoda cea mai complexă de eliminare a crustelor de lapte implică aplicarea unui ulei vegetal pe tot scapul bebelușului sau pe toate zonele afectate de crustele de lapte, care se va lăsa să acționeze o noapte întreagă. Dimineața, periați ușor scalpul, după care faceți baie bebelușului cu șampon și clătiți din abundență. Dacă doriți să protejați lenjeria de pat, puteți pune un prosop sau o căciuliță subțire pe capul bebelușului. Un ulei foarte apreciat pentru eliminarea crustelor de lapte este Bebe Drag Ulei pentru pielea capului și masaj cu tei și extract de ovăz. Este un produs hipoalergenic, formulat natural în proporție de 99,7%, care nu conține parabeni, coloranți, petrolatum, PEG sau ingrediente de origine animală. Deși este recomandat pentru eliminarea rapidă a crustelor de lapte, poate fi folosit pentru masajul întregului corp. Hidratează pielea, asigură o senzație imediată de emoliere, are o textură lejeră și se absoarbe rapid în piele. Pe lângă extractul de ovăz și tei, Bebe Drag Ulei pentru pielea capului și masaj VivaNatura mai conține și ulei de sâmburi de struguri, ulei de soia și bisabolol.

De obicei, nu este necesar să vizitați medicul de familie dacă bebelușul este afectat de cruste de lapte. Cu toate acestea, dacă observați umflături la nivelul scalpului sau dacă afecțiunea se extinde și pe alte părți ale corpului, este necesar sfatul unui specialist. De asemenea, dacă vi s-a recomandat utilizarea unei creme cu cortizon timp de o săptămână și zona afectată de crustele de lapte nu prezintă nicio îmbunătățire sau dacă s-au produs erupții cutanate, apelați din nou la sfaturile medicului personal.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *