Cât de recomandate sunt inelele de dentiție din lemn pentru sugari?

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Când vine vorba de alegerea inelului de dentiție potrivit pentru sugari, părinții au de ales dintr-o gamă largă de materiale, cum ar fi silicon, cauciuc natural, plastic fără BPA și chiar lemn. Dintre toate aceste opțiuni, lemnul este o alegere foarte sigură, dat fiind că este un material natural. Cu toate acestea, părinții sunt îndreptățiți să se întrebe dacă lemnul este un material sigur pentru fabricarea inelelor de dentiție în comparație cu toate celelalte materiale.

Cât de recomandate sunt inelele de dentiție din lemn pentru sugari?

Ce beneficii oferă inelele de dentiție din lemn?

Există mai multe motive pentru care inelele de dentiție din lemn reprezintă cea mai bună alegere pentru cei mici. În general, dacă sunteți îngrijorați de pericolele pe care le prezintă produsele din plastic și cauciuc și de modul în care acestea vă pot afecta copilul, atunci puteți opta pentru jucării din lemn cu toată siguranța. Inelele de dentiție, la fel ca jucăriile din lemn, prezintă mai multe beneficii în comparație cu alte tipuri de inele de dentiție.

Inelele de dentiție din lemn nu conțin substanțe chimice și nu sunt toxice. Nu conțin nici plumb, nici BPA, metale grele sau ftalați. Aceste substanțe chimice pot provoca reacții alergice și pot reprezenta un pericol substanțial pentru sănătatea copilului. Pentru că siguranța sugarului este prioritatea părinților, iată că specialiștii pediatrici recomandă inelele de dentiție fabricate din lemn.

Inelele de dentiție din lemn sunt durabile. În comparație cu alte materiale, inelele de dentiție din lemn impresionează prin durabilitatea lor. Este mult mai probabil ca inelul de dentiție din lemn să reziste mai mult decât alte inele realizate din materiale precum silicon sau plastic. Pe măsură ce dinții copilului încep să se dezvolte și să erupă, el va începe să muște inelul gingival. Dacă inelul este fabricat din materiale precum plastic sau silicon, la un moment dat va începe să se deterioreze. În general, inelele de dentiție din lemn sunt fabricate din lemn de esență tare, un material care este mai dur decât siliconul și plasticul. În plus, mușcarea și mestecarea lemnului va ajuta la întărirea dinților și rădăcinilor copilului, asigurând o dezvoltare orală adecvată.

Lemnul deține proprietăți antibacteriene naturale. Oamenii de știință au descoperit că 99,9% dintre bacteriile plasate pe scânduri de lemn au început să moară în câteva minute. În urma acestor studii, se poate deduce că inelele de dentiție din lemn sunt cele mai indicate pentru sănătatea celor mici. Chiar ar putea fi considerate antibiotice naturale, așa că șansele ca bebelușul să dezvolte o infecție bacteriană sunt semnificativ reduse în comparație cu utilizarea inelelor de dentiție fabricate din alte materiale. Plasticul și siliconul nu dețin proprietăți antibacteriene și, deși puteți curăța inelele de dentiție fabricate din aceste materiale, în continuare șansele ca micuțul să dezvolte o infecție bacteriană sunt destul de mari.

Nu în ultimul rând, inelele de dentiție din lemn sunt foarte prietenoase cu mediul înconjurător. Cele mai multe inele de dentiție moderne din lemn sunt fabricate din lemn durabil. Lemnul de fag este un lemn de esență tare, provenit din păduri gestionate și regenerabile și este adesea cea mai populară alegere pentru realizarea inelelor gingivale.

Achiziționarea inelelor de dentiție din lemn  este o decizie excelentă pentru mediu, deoarece produsele sunt biodegradabile, ceea ce le face mai puțin dăunătoare pentru natură. Faptul că pădurile cultivate pentru a fabrica jucării și alte produse din lemn sunt regenerabile a contribuit la stoparea defrișărilor, ceea ce constituie un alt motiv bun pentru care părinții ar trebui să opteze pentru inele de dentiție din lemn.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *