Cât de importante sunt probioticele pentru bebeluși?

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

De-a lungul timpului, oamenii de știință au desfășurat nenumărate studii referitoare la importanța probioticelor pentru starea noastră de sănătate. O mare parte dintre acele studii s-au axat și pe beneficiile pe care le oferă consumul de probiotice în timpul sarcinii și alăptării. Rezultatele au arătat că un consum corespunzător de probiotice în perioada pre- și postnatală împiedică dezvoltarea dermatitei atopice. Chiar și după împlinirea vârstei de 7 ani, copiii ai căror mame au consumat probiotice în perioada pre- și postnatală și care au beneficiat apoi de un regim alimentar bogat în surse naturale de probiotice sau completat cu suplimente alimentare au continuat să aibă o incidență redusă a eczemei.

Nu sunt mai prejos nici prebioticele, acestea fiind componente dietetice care susțin dezvoltarea florei intestinale benefice. Studiile arată că, la rândul lor, suplimentele prebiotice contribuie la reducerea incidenței eczemelor și la ameliorarea severității eczemelor în cazul copiilor care suferă de această afecțiune.

Iată cum probioticele, care sunt prezente doar în interiorul intestinului, au o influență atât de mare asupra pielii. Autorii acestor studii vor continua să cerceteze beneficiile pe care le oferă probioticele pentru a vedea dacă descoperirile lor pot contribui la noi opțiuni terapeutice pentru sugarii predispuși la eczeme.

Beneficiile probioticelor pentru bebeluși

Se poate vorbi despre un număr foarte mare de sugari, copii de vârstă mică și adulți afectați de dermatită atopică. Cu toții vor beneficia în urma administrării de probiotice, iar partea și mai bună – în special atunci când ne gândim la sugari, la copiii mici și la mămicile care alăptează – este aceea că probioticele sunt naturale, așadar nu se vor folosi medicamente în cazul acestor categorii de persoane atât de vulnerabile.

Pe lângă administrarea de suplimente pe bază de probiotice pe care le puteți comanda dintr-un megastore farmaceutic online, este foarte important și un regim alimentar care include surse naturale de probiotice. De exemplu, iaurtul natural este unul dintre alimentele recomandate să se introducă cât mai rapid în perioada de diversificare. Consumul de alimente bogate în probiotice și completarea dietei cu suplimente alimentare bazate pe probiotice sunt foarte importante inclusiv pe toată durata sarcinii. Cu cât femeia gravidă consumă mai multe probiotice, cu atât vor fi mai mari efectele asupra sugarului.

S-ar putea spune că administrarea de probiotice în timpul sarcinii este aproape la fel de importantă ca administrarea de acizi grași esențiali Omega-3. Despre aceștia din urmă, studiile au arătat că femeile însărcinate care au consumat Omega-3 în timpul sarcinii și alăptării au dat naștere la copii sănătoși și cu o greutate adecvată la naștere, au evitat nașterea prematură, iar mai târziu, copiii au obținut rezultate mai bune la testele de IQ, au dat dovadă de abilități sociale și de abilități motorii excelente.

Deși s-au desfășurat foarte multe studii privind efectele probioticelor, în continuare știința și medicina mai au foarte multe de descoperit despre importanța acestora. Încă de la mijlocul anilor 1990, studiile clinice au demonstrat că terapia cu probiotice poate fi foarte benefică în cazul anumitor tulburări gastrointestinale, poate întârzia dezvoltarea alergiilor în rândul copiilor și poate trata și preveni infecțiile vaginale și urinare în rândul femeilor.

Probioticele sunt deja prezente în corpul nostru, ceea ce le face în general sigure pentru majoritatea persoanelor, cu excepția rară a pacienților cu funcții imune afectate.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *