Care sunt cele mai indicate tratamente pentru leziunea de plex brahial?

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Leziunea de plex brahial se instalează atunci când orice zonă a rețelei nervilor plexului brahial este deteriorată. În cazul sugarilor, aceste tipuri de leziuni apar cel mai adesea în timpul unei nașteri naturale dificile. Seriozitatea leziunii plexului brahial depinde de cât de gravă este vătămarea și de locul unde se produc daunele cele mai însemnate.

Unele cazuri de leziuni ale plexului brahial vor avea consecințe devastatoare, în timp ce leziunile mai puțin grave pot să se vindece de la sine fără niciun tratament în doar câteva luni.

Cum se poate trata o leziune ușoară de plex brahial?

Deși recuperarea după o leziune a plexului brahial poate fi imprevizibilă, majoritatea copiilor care suferă de traume minore, cum ar fi nervii care se întind sau se strâng, se vor vindeca de la sine. Medicii pot efectua examinări și raze X pe o perioadă de câteva luni după leziune, doar pentru a se asigura că vindecarea are loc într-o manieră corectă.

Fizioterapia pentru tratarea leziunii plexului brahial

În multe cazuri, fizioterapia este recomandată pentru a accelera procesul de recuperare, dar este important ca sugarii să înceapă ședințele de fizioterapie cât mai curând posibil pentru ca tratamentul să ofere cele mai bune rezultate. Pentru a veni în ajutorul părinților, Medoterapy efectuează ședințe de fizioterapie la domiciliul pacientului, dispunând de personal specializat și de echipamente portabile moderne. Fizioterapeutul va elabora un plan de fizioterapie și va ajuta părinții să înțeleagă ce anume are nevoie bebelușul și cum trebuie să îl îngrijească.

Planurile pot varia în funcție de fiecare caz în parte și pot consta în exerciții fizice ușoare, conștientizare senzorială, masaj terapeutic, activități de flexibilitate, exerciții miofasciale, exerciții ușoare la nivelul musculaturii și articulațiilor funcționale ale copilului.

Din fericire, majoritatea leziunilor de plex brahial în cazul sugarilor nu sunt foarte severe. De obicei, în decurs de trei până la șase luni, leziunea se va vindeca și bebelușul își va folosi pe deplin brațul, mâna și încheietura mâinii.

Cum se poate trata o leziune severă de plex brahial?

Cazurile mai grave și severe ale leziunilor plexului brahial pot necesita intervenții chirurgicale, de obicei dacă zona afectată nu s-a îmbunătățit în decurs de trei până la șase luni după leziune. Deși rezultatele sunt mixte, grefarea și repararea nervilor este cea mai comună formă de intervenție chirurgicală.

Procedura se realizează prin scoaterea unui nerv sănătos dintr-o altă parte a corpului. Nervul sănătos este apoi transferat la nervul plexului brahial deteriorat. De exemplu, un nerv din picior sau dintre coaste poate fi scos, transferat în zona nervului deteriorat și apoi grefat.

Succesul transferului și grefării nervoase depinde foarte mult de cât de gravă este vătămarea. Cei cu leziuni mai puțin severe, dar care necesită totuși o intervenție chirurgicală au șanse mult mai mari de recuperare completă în comparație cu cei care suferă de leziuni severe ale nervilor. Dacă grefarea nervului are succes, pacientul ar trebui să se bucure de vindecare completă în câteva luni.

Stimulare electrică neuromusculară

Stimularea electrică neuromusculară este o formă populară de tratament pentru copii, dar este de obicei rezervată copiilor cu vârsta de peste 3 ani. Stimularea electrică neuromusculară include aplicarea curenților asupra mușchilor din zona afectată prin curenți alternativi, ceea ce duce la creșterea fluxului sanguin și a funcției musculare.

Neuroliza pentru tratarea leziunilor plexului brahial

Neuroliza este o procedură în care unele substanțe chimice sunt aplicate în zona afectată pentru ameliorarea durerii și pentru înghețarea sau arderea leziunilor care afectează nervii. Neuroliza poate implica o combinație de comprese fierbinți și reci și, în unele cazuri, agenți chimici cum ar fi alcool, glicerol sau fenol.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *