Bebelușul are probleme cu somnul? Încearcă aceste 5 soluții!

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Există tot felul de motive pentru care bebelușul poate avea probleme cu somnul. Este posibil să aibă nevoie de hrană, poate că dorește confort și puțină atenție din partea mamei sau poate că o rutină relaxantă înainte de ora de culcare îl va ajuta să adoarmă mai repede și să doarmă mai bine. Erupția dentară, de asemenea, poate tulbura somnul bebelușului, precum și somnul părinților. Dacă bebelușul se trezește frecvent în timpul nopții, desigur că va deranja și somnul părinților, iar în scurt timp oboseala, lipsa de energie și moleșeala își vor spune cuvântul și vă predispune la depresie.

Mulți bebeluși se trezesc noaptea, timp de mai multe luni, chiar și atunci când nu le este foame. Dacă puteți face față întreruperilor nocturne, atunci puteți aștepta ca trezirile frecvente ale bebelușului în timpul nopții să treacă de la sine. Dar dacă vă este greu să faceți față lipsei de somn și vă afectează modalitatea în care aveți grijă de copil, poate că doriți să încercați unele soluții. Vă prezentăm în rândurile următoare 5 tactici care vă pot ajuta copilul să doarmă mai bine încă de la vârsta de 6 săptămâni. Cheia este să fiți consecvenți, chiar și la sfârșit de săptămână.

  • Întâi de toate, mesele pe timp de zi trebuie să fie pline de viață, sociale, să aibă loc în lumina naturală a zilei, în timp ce mesele de seară și în apropierea orei de somn trebuie să fie cât mai liniștite și calme. Acest lucru vă va ajuta copilul să își stabilească ceasul corporal și să învețe diferența dintre zi și noapte.
  • Lăsați copilul să adoarmă pe cont propriu. Puteți încerca această tactică în primele șase săptămâni, atunci când ritmul circadian natural al bebelușului începe să se dezvolte. Puneți bebelușul în pătuț când este somnoros, dar încă treaz. Dacă vă legănați sau vă hrăniți bebelușul pentru a-l adormi, s-ar putea să se obișnuiască cu aceste activități și nu va reuși să adoarmă pe cont propriu.
  • O a treia soluție pe care o puteți încerca constă în formarea unei rutine scurte și simple de culcare încă de la vârsta de trei luni. De asemenea, o perioadă de liniște de aproximativ jumătate de oră înainte de începerea rutinei poate fi de mare ajutor. Oprirea televizorului și a altor gadgeturi de divertisment vor crea atmosfera necesară pentru rutina înainte de somn. O baie caldă și aromată este foarte benefică, la fel și un masaj scurt, dar relaxant. Folosiți produse sigure pentru sănătatea copilului și fără arome puternice, așa cum este Bebe Drag Șampon-Gel de duș cu aloe și bisabolol VivaNatura, bogat în acizi grași care asigură hidratarea pielii, dar cu o textură ușoară, care se absoarbe rapid și care nu lasă urme grase. Pentru masaj, tot din gama Bebe Drag de la VivaNatura v-ar fi de mare ajutor Loțiunea de corp cu ulei de migdale și extract de ovăz, 100% naturală și de origine naturală, procesată la rece și formulată fără parabeni, coloranți, PEG, petrolatum și ingrediente de origine animală. O astfel de rutină pentru culcare, care nu trebuie să dureze mai mult de 30 de minute, va permite bebelușului să știe că este timpul să meargă la culcare.
  • Dacă bebelușul are peste șase luni, puneți-i în pătuț un obiect, cum ar fi o păturică sau o jucărie de pluș. În aproximativ șase luni sau șapte luni, bebelușul începe să devină conștient de separarea de mamă pe timpul nopții, astfel că un obiect familiar în pătuțul său poate fi liniștitor noaptea. Nu dați jucării copiilor dacă au mai puțin de șase luni. De asemenea, înainte de a pune jucăria în pătuț, țineți-o aproape de piept sau într-un buzunar, ca să preia mirosul personal. Dacă alăptați, puteți încerca să puneți puțin lapte matern pe o mică bucată de material. Bebelușul are un puternic miros, iar dacă se va trezi în timpul nopții, mirosul de lapte matern îl va liniști.
  • De fiecare dată când se trezește noaptea, așteptați să vedeți dacă bebelușul adoarme pe cont propiu. Până la vârsta de patru sau cinci luni, probabil va avea nevoie de mai puține mese pe noapte și va dormi mai mult. Dacă plânge după ce îl puneți în pat, așteptați câteva secunde înainte de a merge la el pentru a-l liniști. Dacă va continua să plângă, liniștiți-l fără a-l lua în brațe și spuneți-i că este timpul să doarmă. Apoi părăsiți încăperea și așteptați câteva minute, apoi verificați din nou. Dacă după a treia sau a patra încercare, încă mai plânge, luați bebelușul în brațe și verificați dacă totul este bine.

Încercați una sau toate aceste soluții care contribuie nespus de mult la un somn odihnitor atât pentru bebeluși, cât și pentru părinți. Accesați www.vivanatura.ro pentru a afla cât de benefice și sigure sunt produsele VivaNatura pentru sănătatea și starea de bine a bebelușilor.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *