Temperatura recomandată în camera bebelușului!

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Mulți părinți, din prea multă grijă, dragoste și precauție fac marea greșeală de a încălzi prea tare camera bebelușului. În ideea ca celui mic să îi fie cald și bine, apelează la tot felul de strategii, cum ar fi mai multe calorifere, folosirea unui calorifer electric sau setarea centralei termice la valori prea înalte. Totuși, atunci când în camera bebelușului este prea cald, să știți că de fapt vă expuneți direct copilul la sindromul morții subite la sugari.

Oricât ar părea de surprinzător, aerul uscat și temperaturile ridicate cresc riscul apariției sindromului morții subite la sugarii cu vârsta cuprinsă între o lună și un an. Majoritatea experților recomandă ca temperatura camerei unde bebelușul va dormi să fie menținută între 20-22,2° C. Dacă centrala termică nu a fost montată împreună cu un termostat, atunci un termometru de interior vă poate ajuta să urmăriți temperatura din încăpere.

O regulă bună este menținerea camerei la o temperatură care este confortabilă pentru un adult îmbrăcat subțire. Dacă părinților le este frig, și bebelușului îi va fi frig. Dacă părinților le este prea cald, și celui mic îi va fi cald.

Pe lângă imensul pericol reprezentat de sindromul morții subite la bebeluși, o cameră prea călduroasă poate conduce și la eritem fesier. Căldura din cameră și transpirația creează un mediu prielnic pentru dezvoltarea eritemului. Pentru prevenirea sau ameliorarea acestei probleme frecvente, VivaNatura vă propune Crema de funduleț cu unt de shea și extract de ovăz din gama Bebe Drag. Este o cremă hipoalergenică, formulată cu unt de shea, ulei de migdale, lanolină vegetală, bisabolol, extract de ovăz și oxid de zinc. Împreună, hrănesc pielea delicată a bebelușului și formează o barieră protectoare cutanată care nu permite apei să iasă din țesut. La rândul său, oxidul de zinc este antiseptic, calmează roșeața și iritația.

Haideți să vedem în continuare cum puteți fi siguri că bebelușul doarme în deplin confort și nu este deranjat de o temperatură prea ridicată:

-Urmăriți semnele de supraîncălzire. Dacă observați că cel mic transpiră, are părul umed, obrajii roșii, erupții cutanate, respirație rapidă și / sau somn agitat, înseamnă că în cameră este prea cald.

-Evitați îmbrăcarea cu prea multe haine. Prea multe straturi de haine, dar și păturile, pledurile sau sacii de dormit provoacă supraîncălzirea și cresc riscul sindromului morții subite la sugari. Fiți deosebit de precauți dacă bebelușul este bolnav. Copilașii bolnavi tind să aibă febră, iar prea multe haine pot crește și mai tare temperatura corpului.

-Aveți grijă ca pătuțul să fie liber. Nu țineți pernuțe, pături, jucării, plușuri sau alte obiecte în spațiul de dormit al copilașului, pentru cel puțin primul an de viață. Dacă simțiți că ar fi bine să folosiți o pătură, optați pentru o pătură ușoară și asigurați-vă că o prindeți sub fundul saltelei, astfel încât să stea cât mai fixă și să nu depășească pieptul micuțului.

-Luați în considerare utilizarea unui ventilator. Utilizarea unui ventilator în camera copilului dumneavoastră poate reduce riscul de sindrom al morții subite la sugari prin circularea aerului. Ventilatorul nu poate răcori camera, ci pur și simplu recirculă aerul. Dacă cel mic nu este transpirat, nu va simți răcoare. La fel de bine, pentru a ridica nivelul de umiditate, puteți folosi un umidificator sau puteți pune pe calorifere prosoape umede sau recipiente cu apă.

-Dormiți împreună. Pentru a reduce riscul de sindrom al morții subite la bebeluși, măcar în primele 6 luni de viață, dormiți cât mai aproape, fie în același pat, fie țineți pătuțul copilului aproape de patul în care dormiți. De asemenea, aveți grijă ca cel mic să doarmă pe spate, în special în primele 6 luni, atunci când riscul de sindrom al morții subite la sugari este cel mai ridicat.

Verificați toată gama de produse pentru bebeluși de la VivaNatura, accesând www.vivanatura.ro, de unde puteți achiziționa online și produsele pe care le doriți pentru bebelușul dumneavoastră.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *