Reguli pe care o mamă de băiat este bine să le respecte

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Înainte de a afla genul copilului, dacă întrebi  o femeie însărcinată ce și-ar dori să aibă, foarte probabil îți va spune cu zâmbetul pe buze „nu contează”. Pentru unii părinți chiar nu contează, în timp ce alții și-ar dori din tot sufletul fie o fetiță, fie un băiețel.

Când vine vorba de creșterea copiilor, genul contează enorm de mult. Totuși, personalitatea și așteptările părinților pot conta și mai mult. Diferențele dintre bărbați și femei sunt, bineînțeles, unele dintre cele mai mari mistere ale vieții și nu scăpăm de ele nici când vine vorba de proprii noștri copii.

Cercetările recente afirmă cu convingere că, așa cum există diferențe anatomice clare între băieți și fete, există diferențe și în chimia creierului – diferențe care influențează comportamentul. Desigur, unele dintre aceste diferențe pot fi doar stereotipuri, cum ar fi „băiatul care este atât de agresiv încât strică tot” sau „fata care izbucnește în lacrimi numai dacă te uiți într-un anume fel la ea”.

Psihopatologia spune că în timp ce creierul mediu feminin pare să empatizeze cu alții, creierul mediu masculin este mai bun la sistematizarea și prezicerea rezultatelor. Fără să descurajăm viitoarele mame de băieți, este bine de știut că există o serie de provocări.

Iată doar câteva dintre problemele cele mai comune cu care se confruntă mamele de băieți și ce puteți face în privința lor:

  • Băieții sunt mai agresivi. Băieții au un stil de joacă mai dur, așa că se pot accidenta rapid sau pot strica oricând ceva prin casă. Dacă părinții au grijă să amenajeze casa cât mai sigur pentru o fetiță, băieții nu doar că nu se feresc de obstacole, ci par hotărâți să devasteze casa sau să transforme fiecare lucru într-o trambulină. Știința confirmă faptul că testosteronul este responsabil pentru acest comportament agresiv și dur și că lipsa de empatie împiedică băieții să se gândească că cineva ar putea să sufere sau să fie accidentat din cauza felului său de a se juca. Oricât de îngrijorate și de încordate ar fi mamele, este indicat să vadă partea pozitivă, și anume că băiatul lor este activ și îndrăzneț, două calități care îl vor ajuta mai târziu în viață. Pentru a nu-și pierde cumpătul, mamele sunt sfătuite să se asigure că întreaga casă este sigură pentru copil și să meargă cu cel mic în parc și la joacă în fiecare zi.
  • Comunicarea poate fi provocatoare cu un băiat. Unii băieți nu prezintă nicio problemă de comunicare, dar mai sunt și alții care își dezvoltă abilitățile verbale mult mai târziu decât fetele. De asemenea, în comparație cu fetele, băieții au un stil de conversație mai declarativ. De exemplu, o fetiță va fi înclinată să discute despre ce desene animate sunt la televizor sâmbătă dimineață, în timp ce un băiețel va spune ferm că Pokemon este cea mai bună alegere. Cercetările arată că dezvoltarea vocabularului în rândul copiilor de 18 până la 24 de luni este mai lentă în rândul celor cu un nivel mai ridicat de testosteron prenatal. Din nou, mamele nu trebuie să își piardă răbdarea și nici să nu se enerveze. Mai degrabă, este indicat să intre în jocul băieților, să discute cu ei, să întrebe, să se prefacă că nu știu, să ceară explicații, astfel încât băiețelul să fie pus în situația de a da răspunsuri argumentate, bine gândite și pe un ton politicos.
  • Băieții transformă orice activitate într-o competiție, iar testosteronul figurează și în această ecuație. Frații se pot certa între ei, se pot întrece, se pot provoca în mod constat la meciuri, la bătăi și concurează unii cu alții când vine vorba de orice. Lipsa de empatie înseamnă și că băieții simt în general dorința arzătoare de a se lua la harță. Mamele pot încerca să își provoace băieții la îndeplinit sarcini utile, cum ar fi „cine reușește să se îmbrace primul în pijamale?”, „cine reușește să se spele singur pe dinți”, și așa mai departe.

Indiferent de sexul copilului, cheia reușitei constă în descoperirea personalității sale, înțelegerea trăsăturilor și efectuarea a mici gesturi care conduc la cooperare și înțelegere. De asemenea, mamele trebuie să vadă întotdeauna și partea plină a paharului și să descopere ce calități pozitive sunt în unele acțiuni provocatoare ale copilului. Este recomandat, desigur, și îmblânzirea caracterului copilului, precum și întârirea legăturii dintre mamă și băiat. Apropierea și comunicarea joacă cele mai importante roluri.

Încă de mic, încercați să creați o legătură cât mai puternică cu băiețelul. O baie caldă, urmată de un masaj relaxant sunt grozave la finalul unei zile agitate, înainte de somn. Produsele de igienă VivaNatura vă vin în ajutor, întrucât sunt formulate cu cele mai sigure și blânde ingrediente, iar mirosul lor delicat contribuie enorm la starea de calm și de relaxare. Bebe Drag Șampon-Gel de duș cu aloe și bisabolol vine într-o cantitate de 500 de mililitri, așa că poate fi folosit zi de zi, mai ales pentru că reduce roșeața, disconfortul, hidratează pielea și descurcă excelent părul. La rândul său, Bebe Drag Loțiune de corp cu ulei de migdale și extract de ovăz are efect calmant, reduce disconfortul și se absoarbe rapid în piele.  Un ritual de igienă practicat zi de zi și acompaniat de o discuție calmă poate consolida legătura dintre mamă și băiat.

Produsele Bebe Drag destinate îngrijirii copiilor pot fi comandate online de pe www.vivanatura.ro, iar dacă doriți să aflați ce spun clienții despre eficiența produselor Bebe Drag, accesați https://www.facebook.com/VivaNatura.ro/.

 

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *