Prima băiță – cum se realizează corect!

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Prima băiță din viața noului-născut este pentru majoritatea părinților un moment încărcat de emoție și de puțin stres, dar cu informațiile din rândurile următoare, veți ști exact cum să vă pregătiți și cum să spălați bebelușul în deplină siguranță. Pentru început, trebuie să știți că nu este necesară o baie zilnică până când copilul nu începe să meargă de-a bușilea și să se murdărească. De fapt, un nou-născut are nevoie de baie de două sau de trei ori pe săptămână – la început va fi șters ușor cu o dischetă de curățare până când va cădea bontul ombilical, apoi va face baie în propria lui cădiță, după care, când se va putea așeza pe cont propriu, va putea face baie în cadă.

 Mai apoi, ar fi ideal să stabiliți o rutină. Indiferent dacă îi faceți baie bebelușului în cădiță sau doar îl curățați cu o dischetă din bumbac, rutina vă va ajuta să setați ceasul corpului bebelușului. Altfel spus, bebelușul va interpreta că mami sau tati îi fac baiță și este aproape timpul de culcare. De asemenea, împreună cu baia, sugerați bebelușului că este timpul pentru somn păstrând liniștea în casă și stingând cât mai multe lumini. Deși este de preferat să îi faceți baie bebelușului înainte de culcare, amânați dacă micuțul este irascibil, înfometat sau dă semne că îl doare ceva. Haideți acum să vedem cum ne pregătim pentru prima băiță din viața bebelușului.

Puneți la îndemână toate produsele și lucrurile de care aveți nevoie și asigurați-vă că nu ați uitat nimic. Veți avea nevoie de un săpun și șampon pentru bebeluși sau un produs care îndeplinește ambele roluri, așa cum este Șampon-Gel de duș cu aloe și bisabolol Bebe Drag de la VivaNatura, un produs hipoalergenic, 99% natural și de origine naturală, procesat la rece, care curăță delicat, hidratează și intensifică stratul natural protector al pielii. Veți mai avea nevoie de una sau două dischete de bumbac, o pătură, unul sau două prosoape de bumbac, o cădiță de baie umplută cu apă caldă și, desigur, de un aparat foto. Foarte bine ar fi să aveți la îndemână un scutec nou, haine curate, o loțiune de corp și un unguent sau o cremă de scutec. Din nou, vă recomandăm produsele naturale din gama Bebe Drag VivaNatura. Loțiunea de corp cu ulei de migdale și extract de ovăz este 100% naturală, împiedică deshidratarea pielii și este blândă cu pielea noului-născut. De mare ajutor este și Crema de funduleț cu unt de shea și extract de ovăz Bebe Drag, îmbogățită cu acizi grași, agenți emolienți și oxid de zinc care calmează roșeața și iritația. Având toate aceste lucruri la îndemână, puteți începe să îi faceți baie bebelușului.

Aveți mare grijă la temperatura apei și din încăpere, întrucât bebelușii pierd foarte rapid căldura corporală, mai ales atunci când sunt dezbrăcați. Umpleți mai întâi cădița cu suficientă apă pentru a acoperi partea inferioară a corpului. Temperatura apei ar trebui să fie plăcută, așa că verificați-o cu cotul sau cu interiorul încheieturii, deoarece aceste zone sunt mai sensibile decât vârful degetelor. Puneți bebelușul în cadă, mai întâi picioarele, ținând bine o mâna sub cap, iar cu cealaltă sprijiniți fundulețul. La început, vi se va părea că cel mic este alunecos ca un pește, dar după primele băițe, veți căpăta experiență și veți ști exact cum să îl țineți. Multe mămici obișnuiesc să pună în cădiță un cearceaf mic care împiedică alunecarea nou-născutului. Nu țineți prea mult timp copilul în apă, deoarece apa îl poate irita sau ar putea să răcească.

Utilizați un gel de duș blând pentru mâini și pentru zona scutecului. Puteți folosi doar apă pentru restul corpului în majoritatea zilelor, cu excepția cazului când este foarte murdar. Mai întâi spălați fața bebelușului. Cu o dischetă de bumbac, ștergeți ochii din colțul interior spre exerior. Ștergeți apoi toată fața, mai ales în jurul gurii și sub bărbie, unde se pot aduna saliva și laptele, apoi în interiorul și în spatele urechilor. Nu utilizați niciodată un tampon de bumbac pentru a curăța urechile copilului. Spălați apoi corpul bebeșului, începând cu gâtul, cu torsul, ștergeți apoi zona din jurul buricului, sub brațe și între degete. Cu un material moale și curat și cu puțin gel de duș, curățați cu atenție toată zona acoperită de scutec. Curățați la final capul bebelușului, folosind apă și puțin șampon și clătiți foarte bine.

Pe tot parcursul băiței țineți strâns bebelușul, folosiți doar mișcări blânde, încercați să îi vorbiți celui mic și să îl alintați oricât de stresați ați fi și încercați să nu țineți prea mult copilașul în apă. Prima băiță nu ar trebui să dureze mai mult de 5 minute, poate 10-15 minute dacă îi veți face un masaj relaxant și îl veți îmbrăca pentru culcare.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *