Învață 7 reguli de aur pentru îngrijirea bebelușului de o lună!

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Un bebeluș atât de mic, de numai o lună, are nevoie de o îngrijire specială din partea mamei sale.

ingrijirea-bebelusuluiUn copil vine la naștere fără acele instrucțiuni de creștere – este pus în brațele mamei sale pentru ca aceasta să poată să îl mângâie și să îl observe îndeaproape, după 9 luni de așteptare. Mama se simte împlinită, fericită, văzându-l că este sănătos și că așteptarea sa s-a încheiat cu bine.

Cu toate acestea, după naștere bebelușul are nevoie de o îngrijire aparte, fiind foarte sensibil și la început de drum. Creșterea sa este una alertă și de aceea este nevoie ca părinții să îi fie alături și să îi răspundă nevoilor sale de îngrijire și atenție. De aceea, este bine ca încă din primele zile petrecute acasă cu bebelușul, după venirea de la maternitate, să aveți alături o persoană care a mai crescut un bebeluș, cu ceva experiență, care să vă ajute atunci când aveți nevoie.

Iată mai jos 7 reguli de aur pentru îngrijirea unui bebeluș mic, de o lună!

1. Caută urgent un medic pediatru!

Medicul pediatru este cel care vă va oferi cele mai bune sfaturi de îngrijire atunci când ajungeți acasă cu bebelușul. De obicei, prima vizită o face medicul pediatru acasă la bebeluș pentru a observa printre altele și care este mediul în care se dezvoltă bebelușul, dându-le părinților cele mai bune sfaturi despre îngrijirea acestuia la început de drum. Și tot la medicul pediatru vei putea apela pentru vaccinare, dar și pentru episoadele de rău ale bebelușului, uneori chiar și fără să ții cont de programare, oră sau zi.

2. Alăptarea – hrana ideală pentru bebelușul atât de mic! Un bebeluș așa de mic are nevoie de lapte pentru a se putea dezvolta. Iar laptele matern este cel mai bun, are atâtea proprietăți încât nici nu o să vă vină să credeți. Este un lapte foarte sigur, hrănitor și mai ales acesta este extrem de curat și protejat de bacterii și microbi. Dacă îl vei obișnui la sân mai mult ca sigur copilul tău va fi foarte fericit, se va afla în siguranță și mai ales va fi foarte sănătos pentru că de la mama sa va primi tot ceea ce va avea nevoie pentru a se face mare.

3. Ai grijă la mediul în care îl crești! Un bebeluș atât de mic are nevoie de un mediu prietenos. Este bine să îi oferi cât mai mult aer curat, dar și multă liniște și confort. Respectă-i orele de somn și fă liniște atunci când are nevoie. De asemenea, folosește umidificatorul, drept o soluție pentru a evita aerul uscat din încăpere.

4. Ieșiți în aer liber! Un bebeluș are nevoie să se plimbe și să fie scos în aer curat. De aceea, nu ezita să te plimbi cu el, chiar și atunci când afară este mai frig, Îmbracă-l bine, dar nu îl înfofoli foarte tare, cumpără-i un cărucior comod și astfel, plimbarea este asigurată. La fel, ar trebui să ții cont să îl plimbi în aer curat, alege parcurile și spațiile verzi!

5. Așează-l încă de la început în pătuțul său atunci când este ora de somn! Ai în vedere să nu îl culci în același pat cu tine întrucât este un obicei nesănătos. De aceea, este bine să îl așezi în pătuț încă de la început.

6. Ai grijă să îi faci un program de masă și somn! Ar fi foarte bine să încerci încă de pe acum să îi faci un program de masă și somn. Un bebeluș se va trezi atunci când îi este foame, iar rolul mamei este să îl hrănească. Un program de masă și somn este recomandat pentru orice copil, însă nu trebuie să fiți extrem de stricți.

7. Evitați vizitele dese! Un bebeluș atât de mic stârnește curiozitatea persoanelor dragi. Cu toate acestea este bine să evitați aceste vizite întrucât este foarte sensibil și este expus mult mai ușor îmbolnăvirilor.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *