Igiena capului bebelușului. Cum se realizează corect!

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Majoritatea proaspeților părinți simt puțină teamă atunci când trebuie să spele bebelușul pe cap. Totuși, nu este deloc greu să îi speli părul celui mic, ba chiar îl poți spăla și de una singură. Dacă ești foarte stresată, atunci ar fi mai bine ca pentru prima dată să fii ajutată de o a doua persoană, cum ar fi tatăl copilului, bunica sau o mătușă. Iar a doua oară, cu siguranță te vei descurca singură.

Smiling baby after shower with towel on head

În rândurile următoare, îți vom explica cum este cel mai ușor să îți speli pe cap bebelușul, ce mișcări să faci și ce produse să utilizezi pentru a curăța părul copilului în mod corespunzător.

Cât de des trebuie să speli bebelușul pe cap?

Nu este necesar să îți speli bebelușul în fiecare zi pe cap, cu excepția cazului în care micuțul are cruste de lapte sau transpiră prea mult, ceea ce nu este deloc neobișnuit în rândul nou-născuților. Chiar dacă tu vei considera că nu trebuie să speli în fiecare zi părul bebelușului, este important să realizezi o igienă a capului în fiecare zi.

Poți utiliza o dischetă de curățare, umezită în puțină apă călduță, cu care vei șterge ușor fruntea, capul, urechile, după urechi, ceafa și, mai ales, sub bărbie, acolo unde se poate aduna lapte și salivă. Cu o altă dischetă uscată, șterge orice urmă de apă și asigură-te că bebelușul este complet uscat.

Cum să cureți părul bebelușului?

Dacă ești ajutată de o a doua persoană, atunci poți ține bebelușul în brațe, cu capul lăsat puțin pe spate, iar tatăl sau bunica poate turna apă călduță cu un vas, astfel încât părul să fie înmuiat. Dacă te-ai hotărât să îi faci singurică baie, atunci ține copilul confortabil cu capul în scobitura cotului sau în palmă și înclină-i corpul ușor, astfel încât capul său să intre în contact cu apa din cadă. Pune câteva picături de șampon pe cap, masează ușor și clătește bine, fie turnând apă caldă cu un bol, fie înclinându-i din nou capul în apă. Pentru a-i usca părul, folosește un prosop moale. Dacă micuțul are deja suficient păr, atunci folosește o perie delicată, realizată pentru periajul bebelușilor.

În ceea ce privește șamponul, vei avea nevoie de unul blând, special conceput pentru îngrijirea pielii delicate a părului nou-născuților. Optează pentru un șampon cu un pH neutru (5,5) care este foarte potrivit pentru copilași. Un produs minunat și foarte practic este Șampon-Gel de duș cu aloe și bisabolol din gama Bebe Drag de la VivaNatura. Este un produs hipoalergenic, 99% natural, procesat la rece și care nu conține parabeni, sulfați, fenoxietanol și nici alte substanțe chimice. Formează o spumă plăcută, curăță delicat și este compatibil cu pielea sensibilă a bebelușilor. Are o toleranță cutanată și oculară excelentă și, în plus, lasă părul ușor de descurcat și de pieptănat.

Crustele de lapte

Crustele de lapte se referă la mici secreții de culoare gălbuie care apar pe capul bebelușilor și care seamănă cu laptele uscat, de unde și expresia de „cruste de lapte”. Acestea sunt cauzate, de fapt, de glanda sebacee a bebelușului care a fost stimulată de hormonii mamei în timpul sarcinii, rezultând în prea mult sebum la nivelul capului. Deși crustele de lapte sunt neplăcute la vedere, nu deranjează bebelușul și dispar cu timpul.

Pentru a elimina cât mai repede aceste cruste, puteți utiliza un ulei sigur pentru bebeluș, cum este uleiul de migdale care înmoaie crustele. La fel de eficient este și Uleiul pentru pielea capului și masaj cu tei și extract de ovăz Bebe Drag. Poate fi folosit atât pentru eliminarea rapidă și sigură a crustelor de lapte, dar și pentru masajul pielii. Se absoarbe repede, hidratează și susține repararea pielii. Uleiul se aplică pe pielea curățată în prealabil prin masaj delicat. La fel de bine, puteți utiliza uleiul seara, masând ușor capul bebelușului, iar dimineața îl puteți peria și apoi spăla pe cap.

Mai multe produse din gama Bebe Drag găsiți pe www.vivanatura.ro, acolo unde le puteți comanda online și puteți afla mai multe informații, răsfoind blogul de aici: https://www.vivanatura.ro/blog/?v=f5b15f58caba.

 

 

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *