Cum protejezi bebelușul când afară e prea cald

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Pe măsură ce zilele devin tot mai calde, probabil că planificați vacanțe la malul mării, distracții în grădină sau în aer liber. Soarele puternic întotdeauna este însoțit de temperaturi în creștere, motiv pentru care majoritatea părinților se tot gândesc dacă nu cumva afară este prea cald pentru bebelușul lor. Vestea bună este că nu există o temperatură specifică prea mare pentru un copilaș, ceea ce contează cel mai mult fiind limitarea timpului pe care copilașii îl petrec în aer liber, precum și protejarea pielii cu o cremă care conține factori de protecție solară. Acestea sunt recomandări-cheie pentru a ocroti bebelușul când afară este prea cald.

Reluând sfatul de a limita petrecerea timpului în aer liber, specialiștii recomandă părinților să își planifice activitățile în așa fel încât să limiteze expunerea la soare între orele 10.00 și 16.00, intervalul orar când soarele este cel mai puternic. Această regulă este deosebit de importantă pentru sugari, care sunt mai puțin capabili să transpire, transpirația fiind modalitatea naturală a organismului de a menține o temperatură internă optimă. Pentru că intervalul orar 10.00-16.00 reprezintă o bună bucată din zi, dacă sunteți în vacanță, fie la mare fie la munte, căutați mereu să stați la umbră și să protejați toți membrii familiei de razele dăunătoare ale soarelului.

Cum bebelușii nu sunt obișnuiți cu vremea caldă, încercați să îl acomodați treptat cu temperaturile ridicate. Să știți că poate dura chiar și 14 zile pentru ca cei mici să se aclimatizeze la temperaturi mai ridicate. Dacă nu sunteți siguri de confortul bebelușului, ascultați-vă intuiția. Dacă vă este prea cald și transpirați și nu vă simțiți deloc comod în aer liber, este posibil ca nici bebelușului să nu îi placă temperaturile ridicate. Dar dacă vă simțiți confortabil afară, probabil că și copilul este la fel de bine – mai ales că bebelușii nu sunt foarte activi.

Dacă țineți bebelușul într-un scaun pentru sugari sau într-un cărucior în timp ce vă aflați afară, luați în considerare utilizarea unui baldachin mare care oferă protecție suplimentară împotriva soarelui. Nu folosiți pături sau alte țesături deoarece prezintă riscul de sufocare și cresc riscul supraîncălzirii din cauza unei circulații slabe a aerului. De asemenea, în zilele foarte calde, îmbrăcați copilașul cât mai sumar. Un body cu mâneci scurte și în culori deschise poate fi cea mai potrivită piesă vestimentară. Pentru a oferi o protecție suplimentară feței și gâtului, folosiți o pălărie cu boruri cât mai largi. Pălăriile și șepcile sunt deosebit de importante pentru bebelușii cu puțin sau fără păr. Dacă nu puteți evita expunerea directă la soare și copilașul are mai puțin de 6 luni, îmbrăcați-l cu pantaloni lungi și cu o cămașă cu mânecă lungă. Pentru copiii mai mari de 6 luni, pantalonii scurți și o cămașă într-o țesătură care respiră, cum ar fi bumbacul, sunt cele mai bune.

Protejarea pielii delicate a bebelușului este un alt aspect la fel de important. La urma urmei, poate dura doar 15 minute pentru ca pielea neprotejată să fie afectată de soare. Dacă copilașul are mai puțin de 6 luni, puteți aplica o cantitate mică de protecție solară cu SPF de 30 (până la SPF 50) în zone expuse mai puțin, cum ar fi nasul, obrajii și urechile. Utilizați produse fără substanțe chimice care conțin oxid de zinc și dioxid de titan. Aceste ingrediente formează o barieră protectoare pe suprafața pielii și au o formulă mai ușoară pentru pielea sensibilă. Cu mare încredere puteți folosi Loțiunea de corp cu ulei de migdale și extract de ovăz Bebe Drag VivaNatura, un produs minunat care protejează pielea delicată a micuților, datorită nutrienților naturali, precum bisabolol și extract concentrat de mușețel, gălbenele și pătlagină. Ovăzul din compoziție are efect anti-prurit și antioxidant, uleiul de migdale previne deshidratarea, în timp ce plantele miraculoase au un efect calmant. Un alt produs care vă vine în ajutor în zilele toride de vară este Crema de funduleț cu unt de shea și extract de ovăz Bebe Drag de la VivaNatura. Pe lângă ovăz și prețiosul unt de shea, crema de funduleț mai conține și oxid de zinc, despre care spuneam deja că este non-gras și ajută la calmarea iritațiilor. Toate produsele din gama Bebe Drag de la VivaNatura sunt naturale și chiar 100% naturale, procesate la rece și nu conțin substanțe chimice, precum parabeni, parfumuri artificiale, petrolatum, SLS și alte ingrediente toxice și dăunătoare pentru cei mici.

Din moment ce bebelușul nu vă poate spune cum se simte când afară este prea cald, este important să fiți mereu cu ochii pe el și să depistați la timp semnele de disconfort, precum piele fierbinte la atingere, sete extremă, transpirație profundă, lipsa chefului de joacă și o lipsă generală de energie.

 

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *