Cum îl îmbraci pe bebeluș adecvat pentru somn

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Pentru a avea parte de un somn odihnitor, confortabil și lipsit de pericole, bebelușii trebuie îmbrăcați corespunzător, adică nici prea gros, nici prea subțire. În general, ar trebuie să îmbrăcați bebelușul în haine suficient de călduroase, astfel încât să nu mai fie necesară utilizarea unei pături. Atunci când se mișcă sau se întoarce, cel mic se poate dezveli și astfel poate răci foarte ușor. Optați mai degrabă pentru mai multe straturi de haine în locul unui costum mai gros. Astfel, pe măsură ce se schimbă temperatura, puteți să îi mai puneți o bluziță pe deasupra sau să îi dați jos puloverul, astfel încăt să se simtă confortabil tot timpul.

Când doriți să pregătiți bebelușul pentru somn și nu știți cu ce anume să îl îmbrăcați, gândiți-vă la ce anume purtați dumneavoastră ca adult. Dacă, de exemplu, urmează să vă îmbrăcați într-o pijama cu bluză cu mâneci lungi și pantaloni lungi, atunci bebelușul ar mai avea nevoie, pe lângă pijama, și de o bluziță suplimentară sau un sac de dormit special pentru bebeluși.

Apoi, oricât ați fi de prudent și de grijuliu, nu culcați niciodată bebelușul cu căciuliță pe cap sau alt accesoriu. Bebelușii se răcoresc pe cont propriu, eliberând căldura de la nivelul obrajilor și capului, iar dacă adoarme cu o căciuliță pe cap, se poate supraîncălzi. Obrajii roșii, transpirație, părul umed și respirația agitată sunt semne clare că bebelușului îi este prea cald. Este important de știut că supraîncălzirea duce la sindromul morții subite la sugari. Deci, este important să culcați bebelușul cu capul descoperit. Căciulițele reprezintă, de asemenea, un pericol de sufocare.

Picioarele și mâinile bebelușului s-ar putea simți reci la atingere, dar nu indică tocmai corect temperatura sa. Pentru a afla dacă micuțului îi este prea cald sau prea rece, puneți-i mâna pe spate sau pe burtă. Pe timpul zilei, dacă obișnuiți să țineți copilul în brațe sau într-un marsupiu, țineți cont de faptul că bebelușul va fi încălzit și de căldura dumneavoastră corporală.

Temperatura camerei unde va dormi bebelușul joacă rolul cel mai important. Specialiștii susțin că temperatura ideală este între 20 și 22,2 grade Celsius. Dacă în camera bebelușului este prea cald și aerul este uscat, puteți folosi un ventilator care recirculă aerul sau un umidificator care ridică nivelul de umiditate. Dacă doriți să folosiți un ventilator, cel mai bine este să îl așezați pe partea opusă a camerei, departe de copil. Nu folosiți niciodată pături electrice sau sticle cu apă caldă pentru a vă încălzi bebelușul în timpul anotimpurilor mai reci.

De asemenea, după cum bine știți și dacă vă aduceți aminte, părinții noștri obișnuiau să ne înfașe. Deși înfășatul este o tehnică destul de contestată, existând astăzi multe alte opțiuni mai moderne și mai sigure pentru confortul celui mic, înfășatul prezintă și un mare avantaj, și anume vă asigură că bebelușul va dormi tot timpul pe spate. Cel puțin în primele 6 luni de viață, este indicat ca bebelușul să doarmă doar pe spate. Dacă alegeți să vă înfășați copilul, cel mai bine este să optați pentru materiale confortabile, cum ar fi bumbacul. Verificați, de asemenea, că există suficient spațiu pentru ca bebelușul să își întindă mâinile și picioarele și că nu îl strângeți prea tare în jurul pieptului și șoldurilor, pentru a nu cauza astfel probleme de respirație sau probleme de șold. Bebelușii pot fi înfășați de la naștere și până când dau semne că se pot întoarce și că pot sta pe burtă, de obicei la vârsta de patru luni.

Înainte de a-l îmbrăca pentru somn, verificați ca scutecul să fie curat și folosiți o cremă specială pentru zona scutecului, care hidratează și protejează pielea sensibilă în timpul somnului, așa cum este Balsam pentru funduleț cu ulei de cocos și bisabolol Bebe Drag de la VivaNatura. Este vorba despre un produs hipoalergenic, procesat la rece și 100% natural, adică nu conține parabeni, uleiuri minerale, parfumuri sintetice și alte substanțe chimice care se găsesc în majoritatea produselor formulate special pentru îngrijirea bebelușilor. Acest balsam, datorită uleiului de cocos și al bisabololului, intră rapid în piele, o hrănește și formează o barieră protectoare împotriva iritațiilor și infecțiilor. Aflați mai multe despre cât de eficient este bisabololul, accesând www.vivanatura.ro. Tot acolo, puteți vedea toate produsele pentru bebeluși care formează gama Bebe Drag.

După ce ați îmbrăcat bebelușul pentru somn, dacă veți considera că este nevoie, puteți folosi o pătură ușoară, fixată bine sub saltea și care nu trece de pieptul bebelușului. În general, doar dacă în cameră sunt 16 ° C, bebelușul va avea nevoie de șosete, mănuși, căciuliță, body cu mâneca lungă, pijamale și un sac de dormit. Între 18 ° C și 19 ° C, bebelușul va fi îmbrăcat în body cu mâneca lungă, pijamale și sac de dormit. Între 20 ° C – 21 ° C, puteți îmbrăca bebelușul în body cu mâneca scurtă, pijamale și puteți folosi un sac de dormit subțire. Între 22 ° C – 23 ° C, copilul va dormi doar în pijama și cu un sac de dormit foarte subțire, iar dacă în cameră temperatura este între 24 ° C – 25 ° C, micuțul va dormi doar într-un body cu mâneci scurte și cu un sac de dormit foarte subțire. În cele din urmă, dacă în cameră sunt 26 ° C, bebelușul va avea nevoie doar de un body cu mâneci scurte, iar dacă sunt 27 ° C, poate sta doar cu scutec.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *