A venit vara! Ghid pentru îngrijirea pielii copiilor la mare

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Zilele fierbinți de vară sunt, de cele mai multe ori, sinonime cu marea, cu plaja și cu nisipul fin. Activitățile pe plajă și în apă sunt pur și simplu minunate și distractive, iar copiii le adoră. Sigur, înotul este și un exercițiu excelent. Totuși, în toată această distracție își face loc și un inamic de temut, și anume radiațiile ultraviolete. Aceste radiații ale soarelui sunt teribil de dăunătoare și cresc foarte mult riscul de apariție a cancerului de piele, facilitează arsurile solare și pot agrava foarte multe afecțiuni ale pielii. Prin urmare, protecția împotriva radiațiilor ultraviolete ale soarelui este mandatorie și în cazul copiilor, dar și în cazul adulților. Dar nici nu trebuie să intrăm în panică sau să ne luăm gândul de la vacanța pe care o planificam la malul mării.

Sunt numeroase modalități la care putem apela pentru a ne distra în siguranță la mare, sub căldura și lumina strălucitoare a soarelui. În primul și în primul rând, cei mici vor avea nevoie de o cremă hidratantă de mare încredere, pentru ca pielea lor delicată să nu se deshidrateze. Loțiunea de corp cu ulei de migdale și extract de ovăz Bebe Drag de la Viva Natura este minunată pentru hidratarea pielii copiilor, are o formulă ușoară și non-grasă și se absoarbe imediat în piele. Nutrienții naturali din această loțiune, precum extractul de ovăz, bisabololul, mușețelul, gălbenelele și pătlagina hidratează și hrănesc pielea celor mici, în timp ce uleiul de migdale formează la suprafața pielii o barieră protectoare cutanată care împiedică deshidratarea.

De asemenea, cremele cu factor de protecție solară nu trebuie să lipsească din bagajul de călătorie. Pentru activitățile exterioare în aer liber, utilizați un agent de protecție solară cu spectru larg (UVA / UVB) cu un SPF de 30 sau chiar și mai mare. Pentru evitarea urmelor, aplicați crema de protecție solară înainte de a vă îmbrăca în costumul de baie. De asemenea, asigurați-vă că reaplicați protecția solară la fiecare două ore și imediat după înot. Aceste reguli trebuie respectate și în cazul copiilor. O excelentă idee ar fi să vă învățați copiii să își aplice singuri crema cu protecție solară, inclusiv pe locuri care sunt foarte ușor de ratat, cum ar fi ceafa sau vârfurile urechilor.

În ceea ce privește costumele de baie, optați întotdeauna pentru costume de baie întregi sau modele care acoperă cât mai multă piele. Pentru o protecție optimă atunci când cei mici se află în afara apei, alegeți prosoape și tricouri cu o croială lejeră. Fetițele pot purta și tunici sau rochițe de plajă. Șepcile și pălăriile sunt și ele de mare ajutor.

De o mare importanță este și intervalul orar când mergeți la plajă. În mod ideal, este de dorit să mergeți la plajă dimineața, până în orele 11 și la amiază, după orele 16. Important este ca cei mici să nu fie prinși de razele violente ale soarelui, să nu facă insolații și să nu se ardă. Și părinții trebuie să evite razele fierbinți ale soarelui. Poate nu știați, dar riscul de a dezvolta melanom se dublează dacă ați avut deja cinci sau mai multe arsuri solare. Nici bronzul nu este tocmai recomandat. Nu există bronz sigur, deoarece însuși procesul de bronzare înseamnă practic o deteriorare a ADN-ului. Dacă bronzul este periculos pentru copii încât poate cauza iritații, descuamări și arsuri, în cazul adulților, bronzul crește riscul de cancer de piele și conduce la îmbătrânirea prematură a pielii, inclusiv riduri, pete de vârstă și piele cutanată.

Pe plajă, îndemnați copiii să se joace în zone umbrite sau sub umbrele pentru a limita expunerea la radiații UV. Și, dacă doriți să mergeți la mare cu nou-născutul, îmbrăcămintea și umbra sunt cele mai bune pentru pielea sensibilă a sugarilor, care este în special vulnerabilă la daunele provocate de soare. Se poate folosi o cremă cu factor de protecție solară chiar de la vârsta de 6 luni. După plajă, întreaga familie poate utiliza Șamponul-Gel de duș cu aloe și bisabolol Bebe Drag de la VivaNatura, un produs bogat în Aloe Vera, cunoscută pentru proprietățile sale de vindecare și regenerare.

De asemenea, tot după plajă, eventual înainte de culcare, pielea nou-născutului poate fi îngrijită cu Ulei pentru pielea capului și masaj cu tei și extract de ovăz VivaNatura din gama Bebe Drag. Ovăzul reduce roșeața pielii, în timp ce toți ceilalți nutrienți, precum uleiul din sâmburi de struguri, uleiul de soia și bisabololul nu permit apei să iasă din țesut și repară pielea.

Cu o piele hidratată, protejată și răsfățată cu cele mai sigure și eficiente ingrediente naturale, distracția la malul mării este ca și garantată.

 

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *