3 lucruri care ușurează primul an din viața bebelușului

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Pe ultima sută de metri a sarcinii, viitorii părinți fac tot ceea ce le stă în putință pentru a-și primi bebelușul într-un mediu curat, organizat, calm și relaxant, de unde nu lipsește nimic. Așa se face că cele mai multe mămici își petrec o bună parte din sarcină discutând cu alte mămici, citind cât mai multe informații despre creșterea copilului și, desigur, întocmind liste peste liste cu tot ce ar avea nevoie bebelușul și cu toate lucrurile care sunt necesare în casă.

20185  - lucruri care ușurează primul an din viața bebelușului

Deși la prima vedere bebelușul nu ar avea nevoie de mare lucru, cu excepția laptelui, a scutecelor și a unor hăinuțe, în realitate listele pregătite de mămici sunt mult mai ample și elaborate. Într-adevăr, există lucruri de bază de care bebelușul va avea nevoie și care sunt prioritare în primele sale luni de viață, există și lucruri importante dar care vor fi necesare mai târziu, dar există și lucruri neesențiale, care mai degrabă vor încurca și vor ocupa spațiu.

În rândurile care urmează, vom dezvălui acele lucruri care sunt de mare folos în primul an de viață atât pentru bebeluș, dar și pentru mămică. La urma urmei, dacă bebelușului îi este bine, atunci și mama se simte bine. Iată, așadar, acele câteva lucruri care alungă tensiunea din primul an al bebelușului:

  1. Produse pentru îngrijirea zonei scutecului. Indiferent de anotimpul în care bebelușul vine pe lume și indiferent de cât de multă grijă aveți de el, iritațiile în zona scutecului sunt aproape imposibil de evitat. Uneori din cauza căldurii, din cauza nivelului scăzut de umiditate din aer, alteori din cauza unui somn mai neliniștit, a unui material textil care nu i-a priit sau a faptului că scutecul nu a fost schimbat la timp, iritațiile, roșeața și usturimea îl pot deranja pe micuț. Iritațiile în zona scutecului reprezintă un disconfort destul de sever, care are nevoie de un tratament rapid și eficient. Bepanthen unguent este produsul care nu trebuie să vă lipsească din casă în primul an de viață al bebelușului. Este un unguent atât de eficient în cazul eritemului fesier deoarece conține 5% panthenol, ingredientul care calmează pe loc roșeața și senzația de arsură și usturime. În plus, nu se lipește de scutec, se îndepărtează cu ușurință și poate fi reaplicat ori de câte ori este necesar. Este un unguent care ameliorează disconfortul simțit de bebeluș, dar care o calmează și pe mămică.
  2. Produse de dentiție. O altă perioadă provocatoare din primul an de viață al bebelușului este atunci când îi erup primii dințișori. Prea puțini sunt bebelușii care scapă ușor din această aventură a erupției dentare. Majoritatea bebelușilor devin irascibili, nervoși și morocănoși din cauza durerii. Mulți dintre ei refuză să mai mănânce ca de obicei o bună bucată din timp. Alții se trezesc de mai multe ori în timpul nopții, prezintă episoade neîncetate de plâns asemănătoare episoadelor declanșate de colici, iar unii bebeluși fac febră. Puteți apela la medicamente fără prescripție care ameliorează durerile dentare și, de asemenea, puteți completa tratamentul medicamentos cu unele produse de dentiție, cum ar fi inele, jucării sau chiar biscuiți de dentiție. Pentru un efect mai rapid, puteți ține la frigider inelele sau jucăriile de dentiție înainte de a i le da bebelușului. Există și produse naturale, precum geluri de dentiție, care pot calma durerile provocate de erupția dentară.
  3. Perie din păr natural. Este foarte utilă atât în primele săptămâni, mai ales dacă bebelușul prezintă cruste de lapte, dar este utilă și pe parcursul primilor ani, când părul copiilor tinde să fie foarte moale și predispus să se încâlcească. Dacă bebelușul are cruste de lapte, puteți folosi un ulei natural care se aplică seara pe scalp, iar dimineața, folosind o astfel de perie din peri naturali, îl veți pieptăna ușor, eliminând astfel crustele.

Un alt lucru care o ajută pe mămică să facă față tuturor situațiilor este o saltea de schimbat scutecele. Dacă ați născut, asta nu înseamnă că nu vă puteți continua viața în același stil. În continuare, puteți merge la cumpărături, la cafenea, la restaurante, în vizită la prietene și puteți călători. Vă va fi foarte utilă o saltea de schimbat scutece, deoarece creează imediat o zonă curată și sigură unde vă puteți schimba bebelușul, indiferent că sunteți în mașină, în magazine sau în vizită la o prietenă.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *