Simptomele erupției dentare. Cum să le recunoști?

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Dinții bebelușilor apar ca peste noapte, așa că fă cât mai multe poze cu zâmbetul adorabil al copilașului tău cât încă poți. Erupția dentară vă poate întrerupe oricând distracția, întrucât este destul de inconfortabilă pentru bebeluș, iar el își va exprima durerea așa cum știe mai bine, și anume prin plâns și prin lipsa somnului.

Dacă micuțul începe să prezinte semne de agitație, este foarte posibil să se confrunte cu erupția dentară. Totuși, există o anumită perioadă generală când erupția dentară este de așteptat, plus alte câteva aspecte importante pe care toți părinții ar trebui să le cunoască.

Când are loc erupția dentară?

De obicei, erupția dentară începe în perioada cuprinsă între 3-6 luni, dar este foarte posibil să aibă loc și mai târziu. De fapt, unii bebeluși pot împlini un an și tot nu au niciun dinte. Genetica joacă un rol semnificativ în apariția erupției dentare. Istoricul familiei poate prezice cât de devreme sau cât de târziu își poate face apariția erupția dentară.

Care sunt simptomele erupției dentare?

În timpul erupției dentare, dintele practic străpunge gingia, așa că nu e de mirare că este foarte dureroasă. Când începi să observi o combinație a următoarelor simptome, înseamnă că micuțul tău se confruntă cu o erupție dentară: plâns, salivă, febră ușoară, probleme cu somnul, umflarea gingiilor și pierderea poftei de mâncare.

Cât durează erupția dentară?

Nici pentru această întrebare nu există un răspuns precis, dar, în general, bebelușilor le vor apărea dinți noi la fiecare patru până la șase luni, iar până la vârsta de 24 de luni vor avea toți dinții de bebeluș. Vestea bună este că durerea nu durează nicidecum 24 de luni. Asta pentru că durerea apare doar atunci când dinții străpung gingiile, iar apoi devine tot mai estompată.

Prin urmare, simptomele severe durează, de obicei, câteva zile. În plus, copiii tind să se obișnuiască cu acest tip de durere de-a lungul timpului. Simptomele vor fi mai evidente la primul și al doilea dinte, ca mai apoi să fie tot mai blânde până la apariția tuturor dinților.

Cum se realizează igiena dentară a bebelușilor?

Este foarte important să efectuezi de mai multe ori pe zi o igienă orală riguroasă a bebelușului. Gingiile trebuie să fie tot timpul curate, întrucât susțin creșterea dinților. În primele luni, după fiecare masă, cu o cârpă umezită sau cu ajutorul unui degetar, șterge bine gingiile copilului, până sunt curate și fără urme de lapte. Deja, de la vârsta de un an sau chiar și mai devreme, poți începe să folosești o pastă de dinți special formulată pentru bebeluși, așa cum este Pasta de dinți cu argilă și căpșuni Bebe Drag de la VivaNatura. Este o pastă fără fluor, 99,5% naturală, care nu conține parabeni și SLS. Este cea mai delicată îngrijire pe care i-o poți oferi bebelușului tău.

Această pastă de dinți conține argilă, aloe și extracte naturale de plante, așa că îndepărtează placa bacteriană, reduce flora microbiană, calmează gingiile inflamate și are efect antibiotic, antifungic și astrigent. În plus, are un gust delicios, așa că sigur îi va fi pe plac bebelușului tău.

O poți comanda online de pe www.vivanatura.ro sau o poți achiziționa din magazinele partenere menționate aici https://www.vivanatura.ro/magazine/?v=f5b15f58caba.

Dacă întâmpini probleme, observi că bebelușul are febră prea mare sau consideri că erupția dentară trebuia să aibă deja loc, consultă medicul pediatru. El îți poate prescrie un tratament sau te poate îndruma spre un specialist.

 

 

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *