Jucăriile educative din lemn – cum să alegi un set de joacă pentru copilul tău? Ce beneficii îi va oferi?

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

În prezent, sunt disponibile diferite seturi de joacă din lemn potrivite pentru copiii de toate vârstele. De la clasica bucătărie de joacă și până la căsuțe pentru păpuși cu mobilier inclus sau șine complexe cu trenulețe, jucăriile din lemn sunt aproape la fel de populare ca în vremurile de demult. Deoarece lemnul este un material natural, durabil și trainic, reușește să își întreacă competitorul principal, și anume plasticul.

Jucăriile educative din lemn

Seturile de joacă din lemn sunt și foarte educative, nu doar sigure și prietenoase cu cei mici. Multe seturi de joacă prezinte caracteristici din cele mai atrăgătoare și funcționalități multiple. De exemplu, în magazinul euroartonline.ro veți găsi o varietate de jucării din lemn, printre care și premergătoare, căsuțe, jucării de tras și bancuri de lucru. Un banc de lucru are înălțimea reglabilă, ceea ce este foarte convenabil, deoarece copilul se va putea juca cu el pentru o perioadă lungă de timp. Multe seturi de joacă din lemn includ accesorii suplimentare și instrumente practice, ceea ce contribuie la joaca deschisă și imaginativă. Astfel, vă puteți urmări copilul cum construiește, demontează și repară lucruri asemeni unui adult. De asemenea, dacă vă doriți ca micuțul să învețe conceptele STEM, vă puteți orienta atenția către seturi de jucării din lemn care îl vor ajuta să se familiarizeze cu domeniul STEM. Joaca cu astfel de jucării pregătesc părțile analitice ale creierului copilului.

Deoarece sunt disponibile foarte multe seturi de jucării din lemn, poate fi dificil alegerea celor mai potrivite seturi care să corespundă nevoilor fiecărui copil.

Iată ce criterii puteți lua în considerare atunci când doriți să îi achiziționați copilului un set de joacă din lemn:

Depozitare

Ca părinte, un aspect care vă poate crea stări de nervozitate este acela de a-i oferi copilului un set de joacă și să vă treziți cu jucării răspândite prin toată casa. Așadar, pentru a evita acest lucru, alegeți un set de joacă cu opțiuni de depozitare, cum ar fi o cutie, un coș sau o geantă în care puteți pune toate piesele odată ce copilul a încheiat joaca.

Nivel de complexitate

Cât de dificil și complex este un set de joacă este un alt criteriu de luat în considerare. De exemplu, dacă doriți să achiziționați un banc de lucru pentru un copil de 2 ani, ar trebui să alegeți un set distractiv și simplu. Pe de altă parte, dacă doriți un set pentru un copil de 4 ani, alegeți ceva mai complex. Pe euroartonline.ro puteți alege dintre căsuțe de păpuși din lemn, mobilier pentru păpuși, rampe cu mașinuțe, șine și trenulețe, bancuri de lucru și până la jucării simple din lemn recomandate pentru primele luni de viață.

Funcționalitate

Dacă doriți să vă țineți copilul ocupat cât mai mult timp, alegeți un set cu multe instrumente și accesorii. Cu cât setul include mai multe accesorii, cu atât micuțul va petrece mai mult timp jucându-se.

Beneficii educaționale

Cele mai multe seturi de joacă din lemn vin cu o multitudine de avantaje educaționale. Acestea sunt utile pentru a-l familiariza pe copil cu educația de bază, printre care numere, forme, alfabet și culori. Cu alte cuvinte, un set de joacă din lemn nu este doar o simplă jucărie, ci poate fi folosit pentru a-i inspira copilului abilități analitice și de rezolvare a problemelor. Seturile de joacă realizate din lemn oferă mai multe beneficii de dezvoltare, contribuind la creșterea armonioasă a copilului. Joaca cu instrumente și accesorii din lemn ajută la dezvoltarea abilităților motorii și a dexterității, la stimularea creativității și abilităților imaginative. În plus, ajută semnificativ la coordonarea mână-ochi. Nu în ultimul rând, joaca liberă este deosebit de utilă pentru îmbunătățirea abilităților sociale.

Vârsta copilului este esențială atunci când încercați să alegeți cel mai potrivit set de joacă pentru el. Pentru copiii sub doi ani, simplitatea și divertismentul ar trebui să fie o prioritate. Pe de altă parte, pentru copiii de vârstă mai mare, alegeți ceva mai complex și nu uitați să țineți cont de preferințele copilului atunci când îi achiziționați jucării educaționale.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *