Grădiniță sau bonă – cum le poate avea copilul tău pe amândouă?

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Majoritatea cuplurilor cu copii de vârstă mică ajung la un moment dat să cântărească avantajele pe care le oferă serviciile unei bone și serviciile unei grădinițe. Oricât de complicată ar fi această decizie, într-un final, angajarea unei bone sau alegerea unei grădinițe este o alegere personală care ar trebui să se bazeze pe ceea ce este mai potrivit pentru copil, dar și pentru situația familiei. Este mai ușor să luați această decizie atunci când aveți în fața ochilor avantajele și dezavantajele fiecărui serviciu în parte. Doar așa puteți lua cu încredere o decizie concretă și bine informată.

În primul rând, familia trebuie să ia în considerare bugetul pe care îl are la dispoziție, cum se va putea deplasa la grădiniță, cât de importantă este pregătirea preșcolară, abilitățile actuale ale copilului și, bineînțeles, convingerile personale ale fiecărui părinte. Prin urmare, ar trebui să vă întrebați care este bugetul real, cum arată ziua de lucru, dacă beneficiați de flexibilitate în timpul programului de lucru, ce beneficii va obține copilul și întreaga familie.

În unele circumstanțe, angajarea unei bone ar putea fi alegerea corectă dacă lucrați seara sau pe timp de noapte, călătoriți mult sau aveți un program imprevizibil. Abordarea structurată a unei grădinițe s-ar putea să nu fie compatibilă cu nevoile personale. De asemenea, dacă aveți trei sau mai mulți copii care au nevoie de îngrijire, atunci serviciile oferite de o bonă pot fi mai accesibile în comparație cu cât ați avea de plătit dacă toți copiii ar merge la grădiniță. Dacă aveți nevoie de cineva care să poată asigura atât îngrijirea copiilor, cât și sarcini ușoare de menaj, o bona va face adesea treburi de bază (curățenie, plimbare cu câinele, cumpărături) și va găti mese pentru familie. Dacă aveți un loc de muncă unde nu vă puteți lua zile libere sau concediu dacă micuțul se îmbolnăvește, din nou o bonă va avea grijă de el, astfel încât să vă puteți concentra asupra muncii.

Pe de altă parte, o grădiniță poate oferi un set diferit de opțiuni, printre care oportunități sociale, dezvoltarea abilităților lingvistice și dezvoltarea academică generală. Singura modalitate prin care puteți obține toate aceste beneficii, plus serviciile pe care vi le poate oferi doar o bonă este aceea de a vă înscrie copilul la o grădiniță online. Practic, programul unei grădinițe online este în mare același cu al unei grădinițe tradiționale, doar că se desfășoară de la distanță. În acest fel, copilul poate rămâne în grija bonei, timp în care beneficiază de educație timpurie.

Programul unei grădinițe online include oportunități de dezvoltare a abilităților sociale prin comunicare, prin soluționarea conflictelor, prin încurajarea muncii în echipă, prin luarea în calcul a perspectivelor altor copii, și așa mai departe. Deseori, copiii care beneficiază de educație de la distanță se simt mai confortabil să discute cu alți copii, știind că se află în mediul lor sigur de acasă. Tot confortul casei îi ajută să se concentreze mai bine asupra lucrurilor noi pe care le învață.  De asemenea, programul unei grădinițe online se axează foarte mult pe dezvoltarea limbajului. Chiar dacă educația are loc de la distanță, mediul de învățare este în continuare structurat și abundă în oportunități de vorbire și interacțiune. Copiii învață prin povestiri, cântece, jocuri și alte activități menite să încurajeze dezvoltarea limbajului și alte abilități-cheie.

Educația de la distanță creează un mediu de învățare confortabil, dar structurat, care oferă copiilor o bază excelentă pentru procesul de învățare mai complex din viitor, plus că ajută la consolidarea timpurie a abilităților de alfabetizare, matematică și auto-îngrijire. Copiii care beneficiază de educație online sunt mai pregătiți pentru școală și reușesc să facă trecerea mai ușor la un cadru de clasă tradițional.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *