Mai multe cercetări ample au descoperit o legătură puternică între miopia în rândul copiilor și timpul pe care ei îl petrec jucându-se în casă. Ce e drept, lucrurile nu mai sunt deloc la fel. Copilăria micuților din ziua de azi diferă cu mult de copilăria noastră, deși mulți dintre actualii părinți au avut la dispoziție jucării frumoase, televizoare și chiar jocuri video.

Totuși, tehnologia a ajuns atât de departe încât a schimbat o multitudine de aspecte ale vieții noastre, iar asta include și viața celor mici și copilăria lor. Privind la modul în care își petrec copiii timpul și la jocurile pe care le joacă, suntem încercați de tristețe și chiar și de neputință. Cu toate că există mult mai multe tipuri de jucării, iar rafturile magazinelor sunt mereu pline cu bunătăți, foarte puțini copii mai pot avea parte de bucuria de care am avut noi parte atunci când ne jucam de dimineață și până seara, inventam jocuri din orice și ne bucuram de compania prietenilor noștri dragi. Chiar dacă mulți dintre noi am crescut uitându-ne la televizor și chiar jucând jocuri video, acestea nu erau atât de extinse și ușor accesibile precum sunt în prezent. Copiii se pot uita acum la televizor și pot juca jocuri online cu prietenii lor, așa că de ce să mai iasă afară și să se întâlnească cu ei?
Ce legătură există între miopie și statul în casă?
Cercetării au venit recent cu un motiv foarte bun pentru care copiii ar trebui încurajați să părăsească televizorele, calculatoarele, tabletele și telefoanele și să iasă afară la joacă. În plus, dacă îi veți oferi copilului jucării pentru exterior și kart-uri performante, așa cum veți găsi în magazinul euroartonline.ro, va fi mult mai tentat să iasă afară și să se bucure de aerul liber. Iată că mai multe studii au descoperit o legătură între copiii care stau în casă în cea mai mare parte a timpului și miopie. Mai precis, perioadele în care copilul stă în casă și este implicat în activități de interior, cresc riscul de miopie. Fiecare oră pe săptămână pe care copilul și-o petrece în casă jucând jocuri video crește riscul de a dezvolta miopie cu 3%. Poate că nu pare mult și nu sună suficient de îngrijorător, dar dacă dacă ne gândim la faptul că majoritatea copiilor au tendința de a sta închiși în casă și de a juca jocuri video, vom vedea că cifra aceasta este de fapt alarmantă.
Cum putem împiedica extinderea miopei în rândul copiilor?
Dacă până acum vederea unui copil se reducea la genetică, iată că indiferent de ce anume genele ar putea dicta, statul în casă și expunerea la ecrane dau peste cap rolul pe care îl joacă bagajul genetic. În ultimele două generații, oamenii de știință au observat o creștere semnificativă a copiilor care suferă de miopie. Deși genele evoluează și se schimbă în mod natural, ele nu o fac atât de repede. Utilizarea crescută a ecranelor și tendința de a sta în casă au un efect negativ asupra vederii copiilor. Cu toate acestea, nu este prea târziu pentru a schimba asta pentru generațiile actuale și viitoare de copii. Pentru a vă convinge copilul să iasă afară și să se joace, încercați să încurajați sporturile, plimbările în aer liber și jocurile în echipă. În magazinul euroartonline.ro puteți explora o gamă variată de jocuri și jucării potrivite pentru joaca în echipe. În funcție de vârsta copilulului, jocurile senzoriale sunt iarăși foarte potrivite, mai ales că au și un efect calmant. De exemplu, puteți face împreună un coș senzorial, asta însemnând că veți pune într-un coș o varietate de obiecte aflate în jurul casei sau pe care le găsiți în timpul unei plimbări în natură. După crearea coșului senzorial, copilul va explora fiecare element în parte. Puteți alege diferite teme, cum ar fi un recipient senzorial umplut cu apă, săpun de vase și jucării de baie. Sau luați în considerare o plajă plină cu nisip, scoici și pietre.
Tehnologia nu trebuie nicidecum evitată, dar cel mai recomandat este să vă ajutați copilul să observe și să utilizeze latura funcțională a tehnologiei, asta însemnând să învețe cum să creeze un album foto, cum să editeze fotografii, cum să folosească o hartă virtuală sau cum să identifice plante și insecte folosind o aplicație.

Redactor în cadrul redacției Creative Art Copywriting
După absolvirea Facultății de Jurnalism, m-am axat pe domeniul medical, medicină alternativă și complementară, nutriție și sport, dar și pe turism și e-commerce și continui să cercetez cele mai sigure surse și să aleg cele mai potrivite cuvinte pentru ca cititorii mediului online să primească o informație precisă, adevărată, completă și limpede, care răspunde la întrebări și care nu sufocă.