Cum îi faci față copilului de 1-3 ani. 5 sfaturi care îți vor fi de folos

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Dacă în primele luni de viață, cel mic nu dorește altceva în afară de mâncare, somn și de schimbarea scutecului, pe măsură ce înaintează în vârstă, schimbările vor fi cu adevărat uluitoare.

Începând deja cu vârsta de 2-3 ani, copilul va trece printr-o serie de emoții, în timp ce învață despre sentimentele altor persoane. Izbucnirile de comportament sunt absolut normale, deoarece el nu știe încă să exprime în cuvinte sentimente copleșitoare, precum vină, rușine, frustrare, jenă sau furie. Aceasta este cea mai marcantă vârstă pentru dezvoltarea emoțională. Tot acum, copilul va începe să înțeleagă cum comportamentul său îi poate afecta pe cei din jur și cum comportamentul părinților îl pot afecta pe el. Totuși, nu va mai fi atât de anxios și nici nu se va supăra când trebuie să pleci la servici.

La vârsta de aproximativ 2 ani, copilul va începe deja să utilizeze propoziții de 2-3 cuvinte, să spună „eu”, „tu”, „el”, va învăța treptat și mai multe cuvinte și va fi mai ușor de înțeles când vorbește. La 3 ani, va închega fraze de 3-5 cuvinte sau chiar și mai mult și va putea purta scurte conversații, va vorbi despre lucrurile care s-au întâmplat în timpul zilei și va aduce în discuție persoane sau obiecte pe care le-a văzut.

Tot ceea ce a învățat până acum, a dus practic la dezvoltarea gândirii. Va începe astfel să înțeleagă concepte precum timpul și lucrurile opuse – de exemplu, mare / mic sau zi / noapte. De asemenea, va începe să indice părțile corpului, să sorteze obiectele și să potrivească formele și culorile. Va începe să își amintească cum arată unele lucruri, cum ar fi că mărul este rotund și roșu.

Ca părinți, nu uitați că jocul este important deoarece copilul învață prin intermediul jocului. Poate îi va face mare plăcere să se joace cu alții, să picteze cu degetele sau cu o pensulă, să se joace cu păpușile, să danseze sau să cânte. Poveștile, cântecele și lecturile sunt activități distractive pentru un copil cu vârsta de 2-3 ani.

Tot acum, copilul va dori să rezolve mai multe lucruri pe cont propriu, cum ar fi să se spele pe mâini, să se dea pe picioare cu cremă, să se spele singur, să se lege la șireturi și multe altele. Iată de ce este important să aveți grijă de produsele pe care le puneți la îndemâna lui. În special, produsele de igienă și îngrijire joacă un rol foarte important, întrucât celor mici le place să se joace cu săpun, să facă spumă și să prelungească cât mai mult timpul petrecut în cadă. VivaNatura vă pune la dispoziție o gamă completă pentru îngrijirea pielii copiilor, precum și o pastă de dinți minunată și cu un gust excelent de care veți avea mare nevoie. Pasta de dinți cu argilă și căpșuni Bebe Drag va fi pe placul copiilor, întrucât are gust delicios și nici nu este periculoasă atunci când este înghițită în mici cantități. La rândul său, Gelul de duș cu aloe și unt de shea are o toleranță cutanată și oculară excelentă. Produce o spumă netedă, miroase plăcut și hidratează pielea, așa că cel mic de abia va aștepta momentul băii.

Pe lângă faptul că îl poți lăsa să se bălăcească singur supraveghindu-l de aproape, îi poți construi încrederea, permițând-i să te ajute la treburile casei, cum ar fi să șteargă praful. Se va simți foarte mândru că îți poate fi de ajutor.

Iată alte câteva lucruri simple pe care le poți face pentru a-ți ajuta copilul să se dezvolte cât mai armonios:

  • Dă-i copilului șansa de a se juca cu ceilalți, deoarece jocul este o modalitate excelentă pentru copilul tău de a-și face prieteni și de a învăța cum este să fii împreună cu alți copii. Totuși, nu te aștepta să împartă toate lucrurile, deoarece încă mai este la vârsta la care crede că totul îi aparține.
  • Încurajează-i abilitățile de zi cu zi, cum ar fi folosirea unei lingurițe și legarea șireturilor. Aceste abilități implică atât mișcări musculare mici cât și mari, precum și capacitatea copilului de a se gândi la ceea ce face.
  • Discută orice cu copilul tău, deoarece discuțiile despre lucrurile de zi cu zi, cum ar fi părțile corpului, jucăriile și articolele de uz casnic precum lingurile sau scaunele, îl vor ajuta să își dezvolte abilitățile lingvistice.
  • Citește-i povești pentru a încuraja vorbirea și imaginația copilului, citiți împreună, povestiți și cântați.

În cele din urmă, poți găti ceva împreună cu copilul tău. Astfel, el poate învăța de mic ce înseamnă o alimentație sănătoasă, poate învăța cuvinte noi și se poate familiariza cu concepte de matematică, cum ar fi „jumătate”, „o linguriță”, „30 de minute”.

Descoperă toată gama de produse destinate îngrijirii pielii bebelușilor, accesând www.vivanatura.ro și intră pe https://www.facebook.com/VivaNatura.ro/ pentru a vedea ce părere au mamele despre produsele Bebe Drag.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *