5 tehnici datorită cărora bebelușul o să doarmă mai bine!

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Nu puțini sunt părinții care se trezesc obosiți, furioși și frustrați deoarece bebelușul se trezește constant în timpul nopții și izbucnește în episoade de plâns. De fapt, statisticile arată că cel puțin un sfert dintre copiii cu vârsta sub 5 ani întâmpină probleme de dormit. Fie refuză să doarmă la ora indicată de părinți, fie se trezesc noaptea plângând.

Dacă în cazul copiilor mai mari, părinții știu rapid cum să îi liniștească, când vine vorba de somnul bebelușilor, este foarte important fiecare gest care precede somnul. Altfel spus, ceea ce se întâmplă înainte de ora de culcare poate asigura sau nu un somn odihnitor și lung atât pentru bebeluș, cât și pentru părinți. Iată mai jos cinci tehnici datorită cărora bebelușul va dormi mai bine:

  1. Învățați bebelușul să adoarmă pe cont propriu dacă se trezește în timpul nopții. Asta înseamnă să nu îi vorbiți imediat sau să îl strângeți în brațe de cum începe să plângă. Lăsați-l să adoarmă pe cont propriu și vorbiți-i în șoaptă doar dacă nu dă semne să se oprească din plâns și nici vorbă să adoarmă din nou. În funcție de vârsta sa, puteți să îi dați o jucărie moale, o suzetă sau o pătură subțire care să îi ofere confort. Pentru bebelușii alăptați, este foarte indicată o batistă umezită cu puțin lapte matern. Mirosul laptelui îi va transmite că mama este aproape și îl va calma. În plus, este esențial ca bebelușul să adormă în locul lui de dormit, nicidecum atunci când este alăptat.
  2. Fiți activi în timpul zilei și liniștiți seara. Este important ca bebelușul să fie cât mai activ și pozitiv în timpul zilei, dar la lăsarea serii să fie cât mai liniște în casă. La fel ca adulții, și corpul bebelușilor urmează o rutină și puteți să îi setați ceasul corpului făcânt bebelușul să înțeleagă diferența dintre zi și noapte. Pe timp de zi, dați draperiile la o parte, lăsați să intre lumina soarelui și aerul proaspăt în încăperile casei, ieșiți la plimbare, vorbiți, cântați și distrați-vă, însă la lăsarea serii, numaidecât reduceți activitățile zgomotoase, trageți draperiile și folosiți lumini slabe. Dezvoltați o rutină înainte de culcare pentru a pregăti bebelușul pentru ora de somn și repetați aceleași activități liniștitoare în fiecare zi.
  3. Evitați stimularea înainte de culcare. Nu stimulați bebelușul noaptea, deoarece îi va veni greu să adoarmă. Înainte de culcare, folosiți lumini slabe, vorbiți-i în șoaptă, legănați-l și dați-i de înțeles că este timpul pentru somn. Dacă a ațipit, nu vă jucați cu el și nu îl mângâiați, deoarece s-ar putea trezi, ar deveni activ și ar putea să stea treaz pentru o bună bucată din noapte.
  4. Dormiți împreună. Chiar dacă unora dintre părinți li s-ar părea riscant să doarmă în același pat cu bebelușul, specialiștii chiar recomandă dormitul alături de cel mic. Doar dacă sunteți bolnavi sau fumați, nu este indicat să dormiți împreună cu bebelușul. Aveți grijă ca patul să fie cât mai liber, dați la o parte păturile, pernuțele, jucăriile și aveți grijă să nu existe clame, elastice, șnururi, corzi sau panglice. Mămicile cu păr lung ar trebui să își strângă părul într-un coc. Așezați-vă confortabil lângă bebeluș și făceți-l să înțeleagă că este timpul pentru somn. Puteți chiar să vă prefaceți că dormiți. Păstrați aprinsă doar o lumină slabă de veghe pentru a alăpta mai ușor.
  5. Dezvoltați o rutină consecutivă și liniștitoare înainte de ora de culcare. Câteva activități relaxante și simple îl vor ajuta pe bebeluș să adoarmă mai repede și să aibă parte de un somn lung și liniștit. De exemplu, puteți să îi faceți o baie caldă, să îi schimbați scutecul și să îl liniștiți cu un masaj. VivaNatura vă vine în ajutor cu o gamă de produse de igienă special formulate pentru pielea delicată a bebelușului. Pentru o rutină liniștitoare înainte de ora de culcare, folosiți Gelul de duș cu aloe și unt de shea Bebe Drag, care curăță delicat, protejează pielea micuțului, o hidratează și calmează. Masajul va fi și mai plăcut cu Loțiunea de corp cu ulei de migdale și extract de ovăz, care se absoarbe rapid în piele, nu lasă urme grase, reduce roșeața pielii și are efect antiprurit și antioxidant. Totuși, aveți grijă ca băița și masajul să fie cât mai liniștitoare, pentru ca micuțul să nu devină activ și să își piardă somnul. Încercați, de asemenea, să încheiați această rutină în 30-45 de minute.

Descoperiți toată gama de produse Bebe Drag pe www.vivanatura.ro, de unde le și puteți achiziționa online.

Dacă după încercarea tuturor acestor metode, bebelușul tot are perioade când nu poate dormi liniștit și se trezește constant, ba chiar dorește să mănânce mai mult, luați în considerare posibilitatea ca cel mic să treacă printr-un puseu de creștere. Puseul de creștere este absolut normal și poate avea loc, în unele cazuri, până la vârstele preșcolare și școlare.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *