Top 6 idei de hobby-uri relaxante

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Timpul liber este prețios, în special dacă ești proaspătă mămică. Printre provocările de zi cu zi, responsabilitățile și perioadele aglomerate, este bine să îți găsești momente în care să te destinzi. În continuare, îți oferim șase idei de hobby-uri, iar pe unele dintre ele le poți (re)descoperi alături de copii.

1.  Artele plastice

Pictura este o formă de relaxare ce te poate scoate din cotidian. Poți explora diverse tipuri, cum sunt cele în ulei sau cu acuarele. Dacă ești pasionată de activitățile minuțioase, iar timpul îți permite, picturile pe numere sau cele cu diamante ți-ar putea capta interesul.

2.  Activități împreună cu cei mici

Când ai copii mici, timpul liber este foarte limitat. Cu toate acestea, poți încerca hobby-uri noi ce presupun joaca alături de ei:

  • Dansul este un exemplu inspirat. Dacă ești o fire energică, te vei putea relaxa în acest mod, alături de cel mic, pe muzica preferată.
  • În zilele în care preferi mai degrabă liniștea, poți lua în considerare puzzle-urile. Alege-le în funcție de vârsta copilului și potriviți împreună piesele.
  • Lectura este o altă idee de hobby pe care îl poți practica. Te poți relaxa citindu-i povești celui mic, iar el va fi fascinat, mai ales dacă optezi pentru cărți cu ilustrații.
  • Plimbările în aer liber, atunci când vremea permite acest lucru, pot fi o adevărată încântare.
  • Jocurile de tipul “Găsește diferențele” sunt o altă idee de hobby relaxant.

3.  Jocuri de îndemânare manuală

O mulțime de activități de acest gen pot fi practicate împreună cu copiii mai mari, astfel că te poți relaxa în timp ce te joci cu ei. Ai putea descoperi un hobby nou în materie de olărit sau poți crea brățări și coliere. O altă idee asupra căreia te poți orienta este reprezentată de quilling; cu ajutorul acestei tehnici poți crea felicitări sau tablouri deosebite din hârtie colorată.

4.  Sporturi

Când copilul este suficient de mare pentru a putea practica un sport, vă puteți petrece împreună timpul făcând astfel de activități. De exemplu, jocuri cu mingea, alergat, echitație. Poți lua în calcul și înscrierea în cluburi sportive. Sudoku sau șahul reprezintă alte variante plăcute de petrecere a timpului liber alături de copiii mai mari.

5.  Gătit

Prepararea mâncării poate fi o activitate relaxantă și distractivă, fie că te ocupi singură de acest lucru, fie că te ajută copiii. Încercați împreună rețetele bunicii sau creați o tradiție nouă. Mâncarea gătită acasă îți oferă libertatea de a face alegeri sănătoase privind alimentația.

6.  Blogging

Scrisul poate fi o modalitate excelentă de relaxare. Îți poți crea un blog unde să îți expui textele sau, pur și simplu, părerile. În acest fel, te vei exterioriza și chiar te poți împrieteni virtual cu persoane ce rezonează cu tine. Această activitate o poți desfășura și dacă ești proaspătă mămică.

Sperăm că aceste idei îți vor fi de folos și te vei bucura de momente speciale. Uneori este o provocare să jonglezi cu activitățile de peste zi și să găsești timp și pentru unele care să îți ofere relaxare și un plus de bună dispoziție. Dacă și copilul va arăta interes pentru noile tale hobby-uri, veți putea crea împreună amintiri de neuitat.

Sursă foto: shutterstock.com

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *