Masajul bebelușului de la 6 luni, de ce este important și cum se realizează

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Atingerea este foarte importantă pentru bebeluși și îi ajută nespus de mult, mai ales la vârsta de șase luni când sunt mai mobili și mai alerți, mai conștienți de noua lume care se desfășoară în fața ochilor lor. La șase luni, bebelușul are deja o capacitate fantastică de a comunica și de a interacționa cu cei din jurul său, poate de aceea îi și place să fie alături de un părinte, să fie ținut în brațe atunci când este supărat sau când dorește să se simtă în siguranță. Dacă există o modalitate prin care puteți folosi atingerea ca mijloc de a vă calma, liniști și încuraja copilașul, atunci masajul este cea mai sigură modalitate.

Întâi și înâi de toate, masajul vă asigură o interacțiune puternică cu micul pui de om și vă ajută să consolidați legătura părinte-copil, iar beneficiile masajului sunt numeroase și calitative atât pentru bebe, cât și pentru părinți. Un studiu a constatat că masajul în primele zile de viață ar putea ajuta nou-născuții să se recupereze în urma icterului mult mai repede. La șase luni deja, masajul vă poate ajuta copilul să se dezvolte mental, social și fizic, să fie relaxat și mai puțin morocănos și iritat, să plângă și să se agite mai puțin și să doarmă mai bine. De asemenea, masajul are efecte benefice și asupra părintelui care îl efectuează, ridicându-i starea de spirit și ajutându-l să se simtă mai sigur pe situație.

Timpul petrecut cu bebelușul pentru a-i oferi un masaj poate fi timpul vostru special împreună. În timp ce vă masați bebelușul, în mod natural vă vine să îi vorbiți și să întrețineți un puternic contact vizual. Tocmai masajul și această interacțiune minunată cu bebelușul ajută enorm de mult mămicile care suferă de depresie postnatală sau care prezintă riscul depresiei. Mișcările liniștitoare ale mâinilor stimulează producerea oxitocinei – un hormon asociat cu sensibilitatea pe care oricine îl are -, inclusiv bebelușul și inclusiv partenerul de viață. Oxitocina este acel hormon care vă oferă sentimentul de iubire, de căldură și de liniște când vă țineți copilul în brațe sau când îl alăptați.

Masajul oferit bebelușului poate fi grozav și pentru tati. Unii tătici pierd foarte mult din dezvoltarea bebelușului, mai ales dacă lucrează, iar micuțul este alăptat. Un masaj obișnuit oferit de tati poate deveni o rutină, cel mai probabil la culcare, prin care copilașul se apropie de tati. De asemenea, acest moment de strânsă interacțiune vă poate ajuta partenerul să scape de stres. Masajul poate fi deosebit de benefic pentru bebeluși, rezultând în creșterea sporită a greutății, și asta pentru că masajul stimulează un nerv-cheie, care conectează creierul cu părți importante ale corpului, inclusiv cu stomacul. Stimularea acestui nerv poate îmbunătăți digestia, ajutând copilul să câștige în greutate. Prin masaj se obține și un ritm cardiac mai stabil, deoarece îmbunătățește părțile sistemului nervos care reglementează organele noastre. Deci, masajul poate ajuta la menținerea constantă a ritmului cardiac al bebelușului și îl mai poate ajuta să aibă și o activitate cerebrală stabilă.

Masajul pentru bebeluși este un stimulent blând și ritmic, iar dacă veți folosi uleiuri sau o cremă hidratantă, mâinile vor aluneca mai ușor și mai plăcut pe pielea micuțului. VivaNatura vă propune utilizarea unui ulei excepțional, minunat și pentru pielea gingașă a bebelușului, cât și pentru pielea capului. Uleiul pentru pielea capului și masaj cu tei și extract de ovăz Bebe Drag are o textură foarte ușoară, non-grasă, se absoarbe repede în piele, formând o bariere protectoare, care împiedică deshidratarea. Este un ulei recomandat pentru eliminarea crustelor de pe cap, dar efectele sale imediate de emoliere și de hrănire, precum și aroma foarte suavă îl recomandă ca un produs prielnic pentru masajul întregului corp. Extractul de ovăz ameliorează roșeața și iritațiile, în timp ce bisabololul susține regenerarea pielii.

Ca parte a rutinei de masaj, puteți strânge ușor gleznele, încheieturile și degetele bebelușului. Puteți să îi vorbiți cu blândețe, să îl alintați sau să îi cantați, oferindu-i astfel un moment liniștitor de care are mare nevoie după o zi întreagă încărcată de activități și de noi descoperiri.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *