Incredibil: Iată surprinse primele secunde ale bebelușului după naștere! Vezi cum arată!

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Ne imaginăm 42 de săptămâni de sarcină cum arată un bebeluș și mai ales cum reușește să se acomodeze cu mediul extrauterin.

01

Picture 1 of 9

Desigur, nașterea unui bebeluș nu este cel mai simplu lucru din nume, însă se poate spune că trecerea de la mediul intrauterin la cel extrauterin se face destul de rapid. Bebelușul are nevoie de numai câteva secunde pentru a putea să respire normal, făcând astfel trecerea de la mediul de viață intrauterin, un mediu acvatic, la cel extrauterin.

Nașterea bebelușului este o perioadă destul de grea pentru el. Pe de o parte, acesta trebuie să parcurgă canalul destul de strâmt de naștere, iar semnele unei nașteri grele se pot vedea pe pielea bebelușului, ba chiar și la nivelul ochilor săi. Cu toate acestea, bebelușul, atunci când vine pe lume este „primit” de către medici neonatologi, care îi analizează starea, acordându-i scorul Apgar. Este privit cu atenție, îi sunt analizate reflexele, funcțiile, aspectul tegumentului, respirația, bătăile inimii. Toate aceste lucruri vor determina un punctaj, ce poate fi observat prin Scorul Apgar.

Și ce este cel mai important este că pentru a se ști în siguranță, bebelușul are nevoie de brațele mamei sale, se va simți bine la pieptul mamei sale, știindu-i respirația, ba chiar și glasul.

Și ceea ce este mai surprinzător pentru mama sa este că acesta nu seamănă deloc cu bebelușul acela roșu în obraji, grăsuț. Este destul de slab, pielea îi este acoperită de un strat de lanugo (o substanță care l-a protejat în pântec de lichidul amniotic). Cu siguranță, în numai câteva zile bebelușul va începe să se transforme, să acumuleze alte sute de grame în plus, iar pielea să îi devină netedă și catifelată.

Sursa: dailymail.co.uk

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *