Haine colorate sau haine neutre – care sunt cele mai potrivite pentru copilul tău?

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

În prezent, îmbrăcămintea își depășește cu mult funcția sa inițială de a acoperi corpul și de a ne proteja de vremea fierbinte sau mult prea rece. În cazul tuturor persoanelor, dar mai ales în rândul copiilor, hainele și moda sunt esențiale pentru dezvoltarea abilităților de rezolvare a problemelor și a gândirii critice. Cu alte cuvinte, hainele îi ajută pe copii să își dezvolte abilitățile cognitive.

Haine colorate sau haine neutre – care sunt cele mai potrivite pentru copilul tău?

Studiile academice nu reprezintă singurul domeniu în care copilul va avea nevoie de capacitatea abilităților sale cognitive, ci pe parcursul întregii vieți, micuțul va face apel la abilitățile sale cognitive. Când învață să se îmbrace singur, copilul încearcă să își dea seama ce culori s-ar potrivi împreună și ce materiale. Va învăța, de asemenea, cum să se îmbrace pentru o anumită ocazie sau în funcție de sezon. Iată că asocierea hainelor necesită abilități de bază de rezolvare a problemelor. De asemenea, asocierea diferitelor piese vestimentare dezlănțuie latura creativă a copilului, pe măsură ce acesta capătă experiența practică în a potrivi modelele, materialele și culorile. Fără îndoială, părinții care le permit copiilor să își aleagă singuri ținutele vestimentare pe care le vor purta, contribuie la creativitatea și autenticitatea lor. Magazinul keyla.ro vine în ajutorul părinților și copiilor cu o colecție amplă și diversă de piese vestimentare pentru fete și băieți, în diferite culori, modele și imprimeuri.

Cum influențează culorile starea de spirit a copilului?

Când vine vorba de achiziționarea unor noi articole vestimentare, culorile sunt principalul criteriu. Prin diferitele tipuri de culori, copiii își exprimă sentimentele și dispozițiile. Poate că nu acordăm atenție acestui lucru, însă culorile pot declanșa bucurie, voioșie, dragoste, pasiune, dar totodată pot avea efect calmant și relaxant. De exemplu, hainele de culoare albastră pot contribui la atenuarea nivelului de stres și de anxietate, în timp ce hainele în nuanțe plăcute de roz insuflă calm, bunăvoință și compasiune. Hainele moderne pentru copii cum sunt cele de pe keyla.ro nu mai clasifică culorile în cele două mari categorii, și anume culori potrivite pentru fetițe și culori pentru băieți. În prezent, și băieții pot purta o cămașă într-o nuanță plăcută de roz prăfuit, în timp ce rochițele fetelor pot încânta printr-un bleumarin solid. La rândul lor, culorile îndrăznețe, cum ar fi portocaliu sau roșu, stimulează entuziasmul și atrag atenția. Copiii încrezători și îndrăzneți doresc adesea să se îmbrace în haine roșii. De exemplu, roșu poate fi culoarea pe care copilul ar putea dori să o poarte la o competiție sau la o convenție dacă simte că ar avea nevoie de un pic mai multă încredere în sine.

Ce imprimeuri sunt de dorit și ce modele sunt de evitat?

Așa cum toate culorile au un impact semnificativ asupra stării de spirit a copiilor, la fel se întâmplă și în cazul modelelor de îmbrăcăminte. De exemplu, hainele cu imprimeu în dungi s-au dovedit că îi fac pe micuți să se simtă mai energici și mai sportivi. Imprimeurile cu pătrate declanșează o anumită stare de lene și de plictiseală, așa că sunt de evitat. Pe de altă parte, hainele cu modele simetrice stimulează gândirea pozitivă a micuților. Totuși, cel mai important este ca părinții să le acorde copiilor libertatea de a decide ce haine să poarte.

Pentru dezvoltarea lor armonioasă, este esențial ca micuții să aibă un cuvânt de spus în ceea ce privește îmbrăcămintea pe care o poartă. Această libertate în luarea deciziilor va conduce la un nivel mai înalt de încredere în sine, la individualitate și unicitate și la abilități excelente de gândire critică.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *