Crema pentru vergeturi. Recomandată sau nu în timpul sarcinii?

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Vergeturile sunt absolut obișnuite în timpul sarcinii și nu numai. Mai precis, între 50 și 90% dintre femeile gravide vor începe să aibă vergeturi în perioada sarcinii. Acestea tind să se formeze cel mai mult în ultimul trimestru al sarcinii, atunci când și copilul se dezvoltă cel mai mult.

Totuși, vergeturile pot apărea oricând și în alte zone, nu doar pe burtă. Vergeturile apar ca urmare a creșterii corpului la o rată cu care pielea nu mai poate ține pasul, așa că se extinde dincolo de limitele sale de elasticitate. Vergeturile sunt practic cicatrici care se formează adânc în straturile pielii și care, la început, au o culoare purpurie, după care devin albe. Mai trebuie să știți că vergeturile sunt inofensive, nu afectează cu absolut nimic dezvoltarea copilului și, cu timpul, vor deveni mai puțin vizibile.

Care zone ale corpului sunt cele mai afectate de vergeturi?

Vergeturile pot apărea oriunde pe corp, dar în timpul sarcinii, anumite zone sunt mai susceptibile să fie afectate. Dezvoltarea rapidă a copilului va duce la apariția vergeturilor pe burtă, dar vergeturile mai pot apărea și pe sâni, întrucât sânii unei femei gravide se măresc ca urmare a schimbărilor hormonale. Alte zone care pot fi afectate de vergeturi în perioada sarcinii sunt fesele, coapsele, partea inferioarea a spatelui și părțile laterale.

În ce perioadă a sarcinii apar vergeturile?

Vergeturile apar în diferite stadii ale sarcinii, așa că nu putem numi o anumită perioadă sau lună. De exemplu, sânii pot crește chiar și în primele 6-8 săptămâni și vor continua să crească pe tot parcursul sarcinii, așa că puteți observa primele vergeturi încă de la începutul sarcinii. Vergeturile pe  burtă pot începe să se dezvolte atunci când burtica devine din ce în ce mai vizibilă, iar vergeturile pe spate pot apărea mai târziu.

Desigur, fiecare femeie este diferită, cu un stil de viață personal și duce diferit sarcina.

Cum se pot preveni vergeturile în timpul sarcinii?

Oricât de frecvente și supărătoare ar fi vergeturile, există o serie de modalități prin care o femeie însărcinată poate preveni apariția lor. Întâi de toate, contează foarte mult menținerea unei greutăți corporale cât mai adecvate, apoi menținerea unui stil de viață activ, respectarea unui regim alimentar sănătos și diversificat și menținerea umidității în piele. O piele care nu-și pierde apa din țesuturi este o piele mai elastică, care se poate extinde pe măsură ce corpul o impune. Poate că vă întrebați acum ce puteți face pentru a avea o piele cât mai elastică în timpul sarcinii. Desigur, beți cât mai multă apă în fiecare zi, evitați săpunurile și produsele care agresează pielea și folosiți o cremă împotriva vergeturilor.

Nu se poate garanta că toate cremele pentru vergeturi care se găsesc pe rafturile magazinelor sunt absolut sigure pentru femeile însărcinate, însă majoritatea producătorilor formulează aceste creme tocmai pentru nevoile și cerințele femeilor din timpul sarcinii. Optați întotdeauna pentru creme cât mai naturale, care nu conțin substanțe chimice și parfumuri sintetice. Nu uitați că orice produs pe care îl aplicați pe piele intră în sânge și poate afecta dezvoltarea bebelușului.

Deosebit de eficientă este Crema antivergeturi cu unt de shea și cătină de la VivaNatura. Este o cremă care restaurează funcțiile celulare, îmbunătățește microcirculația, stimulează producția de colagen și corectează imperfecțiunile pielii. Conține, de asemenea, 12 uleiuri presate la rece și extracte din 24 de plante, inclusiv gotu kola, despre care se crede că este una dintre cele mai puternice plante din medicina ayurvedică. Puteți comanda online această cremă, accesând www.vivanatura.ro sau o puteți achiziționa din magazinele partenere, pe care le găsiți menționate aici: https://www.vivanatura.ro/magazine/?v=f5b15f58caba.

Este foarte important să stați departe de produsele antivergeturi care conțin Retin-A și alți retinoizi topici și să evitați tratamentele cu laser.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *