Cinci imagini care ne arată cât de greu este să fii o mama prea tânără

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Oricât de mult considerăm că am evoluat, că nu ţinem cont de prejudecăţi, totuşi viaţa ne demonstrează că sunt momente şi situaţii în care lucrurile nu stau mult diferit faţă de acum mulţi, mulţi ani. Societatea încă are lacune în a înţelege şi accepta multe aspecte şi în a ajuta.

Cazul fetelor devenite mame mult prea tinere este un subiect dureros, oriunde în această lume. Naşterea unui copil înaintea vârstei de 15 ani atrage după sine multe probleme, atât pentru mult prea tânăra mamă, cât şi pentru copil.

În primul rând organismul fetei nu este încă pregătit pentru sarcina de a purta un copil în pântec şi nici pentru momentul naşterii. De aici apare riscul mare de mortalitate în rândul fetelor ce rămân însărcinate atât de timpuriu, dar şi în rândul copiilor. Complicaţiile din momentul naşterii pot lăsa urmări grave asupra sănătăţii celui mic, ce pot avea urmări fatale.

Cinci imagini care ne arata cat de greu este sa fii o mama prea tanara

Picture 1 of 5

O fată devenită mamă la doar 14-15 ani, nu va mai putea continua şcoala. Transformările survenite în timpul sarcinii şi faptul că de acum are aşa o îndatorire importantă o vor determina să-şi întrerupă educaţia, foarte rar având puterea şi susţinerea necesară de a o mai relua.

Pe lângă faptul că deja totul este foarte greu pentru o fată devenită mult prea devreme mamă, dacă tatăl copilului este şi el extrem de tânăr, acesta nu-şi va întrerupe şcoala, ci îşi va urma cursul firesc al vieţii, greutatea izolării şi neadaptării revenind numai mamei.

Nici în  cazul în care tatăl este matur, tânăra nu se va afla într-o postură foarte uşoară. Pe lângă faptul că trebuie să aibă grijă de copil, ar trebui să se ocupe de tot ce înseamnă familie, gospodărie, treburi mult prea solicitante şi grele pentru ea.

O fată devenită mamă atât de devreme nu-şi va putea educa copilul cu autoritatea unui părinte. Ea va considera tot timpul joaca cu cel mic, o joacă şi pentru ea. Se va bucura de clipele de relaxare prin joc, asemeni celui mic, fiind şi ea la rândul ei un alt copil. Nivelul vârstei ei nu permite ca acest moment de joacă să fie dedicat doar celui mic. Şi ea este îndreptăţită să se bucure de mirajul copilăriei, având ca scuză frageda vârstă la care a devenit mamă-copil.

S-a dovedit în timp că această problemă nu va fi niciodată rezolvată. Fete mult prea tinere vor deveni mame în continuare. Lipsa de educaţie şi informare, nepăsarea instituţiilor ce ar trebui să informeze, destrămarea familiilor, toate vor declanşa permanent fenomene precum acesta, ce pun în pericol vieţi, ce distrug destine şi limitează progresul nostru social.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *