5 criterii de luat în considerare când alegi mobila pentru copilul tău

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Camera copilului necesită o amenajare foarte bine elaborată, echilibrată, dar și flexibilă. Mai mult decât atât, dacă vă numărați printre părinții ocupați și cu mult spirit practic, atunci amenajarea trebuie să fie gândită pe termen lung. Prin urmare, camera copilului trebuie să îi susțină creșterea, dezvoltarea și cele mai predominante caracteristici, printre care curiozitatea, nivelul crescut de energie, pofta de joacă și dorința de explorare.

La amenajarea camerei copilului pe termen lung, un rol principal îl joacă mobilierul și, nu puțini sunt părinții care întâmpină confuzie când vine vorba de achiziționarea pieselor potrivite de mobilier.

Vă prezentăm în rândurile următoare o serie de reguli care vă pot influența pozitiv alegerea pieselor corespunzătoare de mobilier:

  1. Materiale calitative. Toate piesele de mobilier destinate copiilor, fie că vorbim despre un fotoliu copii sau despre o banchetă ori o masă, trebuie realizate din materiale cât mai ecologice. Lemnul natural masiv este cel mai bun material, deoarece nu implică și nu emite substanțe chimice, așa cum se întâmplă în cazul placajului artificial. De asemenea, un mobilier de calitate superioară este vopsit cu vopsea non-toxică, fără plumb și fără formaldehidă.
  2. Siguranță. În primii ani de viață, echilibrul copiilor este destul de firav, așa că piesele de mobilier nu trebuie să aibă unghiuri ascuțite pentru a evita posibilele accidente. Patul ar trebui să fie suficient de ferm pentru ca cei mici să poată sări așa cum multora le place, dar trebuie să aibă și o înălțime potrivită, precum și o protecție laterală care-i împiedică să cadă în timpul somnului. Ușile dulapurilor trebuie să se deschidă ușor pentru a preveni loviturile. Veți mai avea nevoie de un birou copii, așa că trebuie să vă orientați spre unul cu margini rotunjite pentru a preveni loviturile. Totodată, înălțimea meselor, birourilor și a scaunelor ar trebui să fie reglabilă, astfel încât toate piesele de mobilier să țină pasul cu creșterea rapidă a copilului.
  3. Mobilier durabil. Deoarece copiii cresc în mod constant, trebuie să ne gândim dacă suntem dispuși să schimbăm piesele de mobilier pe măsură ce copiii trec de la o etapă la altă sau dacă preferăm să investim într-un mobilier durabil, de calitate superioară, care va face parte din amenajarea camerei copilului din primii ani de viață și până la vârsta adolescenței. Un mobilier pentru copii de calitate superioară trebuie să satisfacă nevoile de dezvoltare ale copiilor și să fie prevăzut cu numeroase funcții. Mobilierul din lemn masiv natural se poate dovedi cea mai inteligentă alegere.
  4. Mobilier solid. Piesele de mobilier pentru copii, în special masa, patul, scaunul, biroul, fotoliile trebuie fabricate cât mai responsabil și trebuie să aibă o greutate adecvată, astfel încât, oricât ar fi de jucăuși cei mici, să nu poată ridica sau răsturna mobilierul.
  5. Mobilier distractiv. Pentru a satisface natura curioasă și jucăușă a copiilor, piesele de mobilier ar trebui să susțină nevoia de distracție, de joacă, dar și de învățare. Un mobilier bine proiectat va satisface curiozitatea copiilor și îi va ajuta să își exploreze dorințele.

În cele din urmă, piesele de mobilier pentru copii trebuie să fie ușor de curățat și de întreținut. Pentru că cei mici obișnuiesc adesea să coloreze, să scrie și să picteze peste tot, mobilierul din camera lor ar trebui să fie rezistent la apă. Natura curioasă și jucăușă a copiilor nu trebuie domolită prin interdicții și mustrări, așa că principala preocupare a părinților ar trebui să fie calitatea mobilierului, nicidecum unde și cu ce colorează cel mic.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *