3 lucruri de care are nevoie bebelușul în primele săptămâni de viață

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Pe parcursul lunilor de sarcină, majoritatea mămicilor își ocupă o bună parte din timp cu amenajarea camerei bebelușului și cu întocmitul listelor de cumpărături. Deși se spune că în primele săptămâni de viață, bebelușul chiar nu are nevoie de mare lucru în afară de scutece și câteva hăinuțe, la o privire mai atentă observăm că acele câteva lucruri alcătuiesc până la urmă o listă de cumpărături destul de substanțială. Pe de altă parte, într-adevăr, părinții sunt sfăuiți să facă cumpărături doar pentru primele săptămâni și să evite să se încarce mental cu planuri și achiziții de viitor. La urma urmei, bebelușii cresc foarte repede, așa că și listele de necesități vor trebui reînnoite și reformulate.

Vom împărți lucrurile principale de care are nevoie bebelușul în trei categorii, pentru cumpărături mai ușoare:

  1. Consumabile. În categoria consumabilelor, intră absolut toate lucrurile de care are nevoie bebelușul, și anume haine, accesorii și produse de îngrijire. În funcție de sezonul în care bebelușul va veni pe lume, cel mai probabil vor fi suficiente 6 body-uri de zi și de noapte, 2 cardigane din lână sau bumbac, un șal sau o păturică pentru a înveli copilul în casă și afară, 2 costume întregi dacă veți naște în sezon rece, o căciulă de lână sau bumbac, mănuși și șosete sau botine pentru ieșirile afară pe timp de iarnă și o pălărie de soare pentru a ieși la plimbare în sezonul cald. Optați întotdeauna pentru materiale cât mai ecologice, precum bumbac, lână și in și evitați materialele sintetice. De asemenea, pentru ca bebelușului să îi fie tot timpul cald și bine, sunt recomandate mai multe straturi ușoare de îmbrăcăminte decât folosirea unei singure piese foarte grele. Mai apoi, consumabile înseamnă bavete precum veți găsi aici, biberoane, suzete, tetine, scutece, șervețele umede și dischete de curățare. În primele săptămâni de viață, bebelușul nu va avea nevoie de prea multe produse de îngrijire, căci îl veți spăla cu ajutorul dischetelor de curățare și de abia după căderea bontului ombilical veți putea să îl spălați în cădiță. Prin urmare, veți avea nevoie doar de un gel de spălare cât mai natural și delicat, de cremă împotriva iritațiilor și, eventual, de un ulei de masaj. Un detergent cât mai blând pentru spălarea hainelor bebelușului este iarăși recomandat.
  2. Pentru plimbare. Majoritatea părinților cumpără toate sistemele pentru plimbare înainte de nașterea bebelușului, și asta pentru că, în mare parte, sistemele de transport sunt printre cele mai scumpe achiziții. Veți avea nevoie de un cărucior sau de un sistem de transport 3 în 1, de marsupiu sau ham ajustabil și de scaune auto. Înainte de a cumpăra un cărucior sau un alt sistem de transport, verificați ca frânele să fie în stare excelentă de funcționare, cadrul să fie suficient de puternic și robust și mânerul să fie la înălțimea potrivită pentru a împinge cu ușurință. La rândul lor, marsupiul și hamul sunt de mare folos pentru a vă plimba la pas fără grija căruciorului, dar și pentru a rezolva treburi domestice, fără să fiți nevoiți să lăsați bebelușul singur. Apoi, dacă aveți o mașină, atunci în mod obligatoriu aveți nevoie și de scaun auto pentru bebeluș. Este foarte periculos și, de asemenea, ilegal să țineți bebelușul în brațe într-un vehicul. Cea mai bună modalitate de a călători cu bebelușul este cea de a folosi un scaun auto montat fie pe scaunul pasagerului din față, fie pe scaunul din spate. Înainte de a porni la drum, asigurați-vă întotdeauna că scaunul auto este montat corect. În mod ideal, este indicat să cumpărați un scaun auto nou. Dacă intenționați să cumpărați un scaun auto second hand sau să acceptați unul de la prieteni sau membri ai familiei, asigurați-vă că scaunul nu a fost implicat în accidente și că nu prezintă deteriorări majore.
  3. Pentru somn. În primele luni de viață, este recomandat ca bebelușul să doarmă într-un coșuleț sau un basinet cât mai aproape de părinți. Patuțul va fi necesar mai târziu, dar dacă intenționați să cumpărați un pătuț second hand sau să acceptați un pătuț de la prieteni, ar trebui atunci să cumpărați o saltea nouă. Folosiți salteaua veche doar dacă este fermă, plată, se potrivește perfect cu pătuțul, nu prezintă goluri, este curată și impermeabilă. Veți mai avea nevoie de cel puțin 4 cearceafuri deoarece acestea trebuie schimbate des și de 1-2 pături ușoare. Nu este indicat să folosiți perne și pilotă, deoarece prezintă pericol de sufocare pentru copiii cu vârsta mai mică de 1 an.
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *