De la ce varsta pot sta copii in fata la masina

Siguranța copiilor în timpul călătoriilor cu mașina este o preocupare fundamentală pentru părinți, iar o întrebare frecventă este legată de momentul potrivit pentru a permite copiilor să stea în fața mașinii în România. Legislația și reglementările din țară aduc claritate privind această chestiune importantă.

În România, conform legislației rutiere, copiii sub 12 ani sau cu înălțimea mai mică de 1,50 metri trebuie să fie transportați în scaune auto corespunzătoare vârstei și greutății lor. Această regulă este menită să ofere protecție optimă în cazul unui accident sau a unei situații de urgență.

Momentul tranziției de la scaunul auto la statul în fața mașinii depinde de vârstă, greutate și înălțime. În general, copiii ar trebui să rămână în scaune auto sau sisteme de siguranță până când îndeplinesc cerințele legale și sunt pregătiți să stea în mod sigur în partea din față a mașinii.

Scaunele auto, orientate în funcție de vârstă și greutatea copiilor, asigură protecție corespunzătoare în caz de accident. Astfel, chiar și după ce copilul depășește vârsta de 12 ani, este esențial să se asigure că respectă cerințele de greutate și înălțime pentru a beneficia în continuare de protecție adecvată în scaunul auto.

Este important ca părinții să cunoască și să respecte aceste reguli, iar consultarea regulată a ghidurilor de siguranță rutieră din România este esențială pentru a se asigura că se respectă toate cerințele legale.

Te-ar putea interesa: