Vitaminele și mineralele necesare bebelușilor

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Bebelușii au nevoie de vitamine și minerale pentru a crește și pentru a se dezvolta armonios. Toți părinții își doresc oase puternice, dinți sănătoși și o sănătate de fier pentru copiii lor, însă este bine de știut că ei iau cea mai mare parte din vitaminele necesare din alimentație, Din acest motiv doar rareori sunt necesare suplimentele, de exemplu, în cazul nașterilor premature sau a unor probleme de sănătate.

Vitaminele si mineralele necesare bebelusilor

Fierul

Printre cele mai importante minerale de care are nevoie bebelușul tău, se află fierul. În cazul în care dieta sa este săracă în acest element, pot apărea probleme precum anemia. Totodată, lipsa fierului din organismul copilașului poate duce mai târziu la probleme de învățare, probleme de comportament sau sau potate cauza o dezvoltare întârziată.

Dar dacă bebelușul tău nu a venit prematur pe lume, în primele patru până la șase luni el își va lua necesarul de fier prin alăptare. După aceea, mâncarea de bebeluși, care conține de obicei fier, va fi o sursă suplimentară suficientă.

Probleme ar putea apărea doar în cazul în care îl hrănești cu lapte de vacă înainte de a avea un an, sau dacă nu suplimentezi fierul prin alimentație, după vârsta de șase luni.

Vitamina D

Vitamina D este, de asemenea, deosebit de importantă în cazul bebelușilor. Lipsa acesteia este cauza principală a rahitismului la copii. Dacă hrănești bebelușul cu lapte praf, este recomandat să te asiguri că acesta conține o cantitate suficientă de vitamina D. Dacă alăptezi, va fi necesar să apelezi la suplimente, deoarece laptele matern nu oferă bebelușului cantitatea suficientă vitamina D. Înainte nu exista această problemă, deoarce bebelușii își luau vitamina D necesară prin expunerea la soare. Dar în ultimii ani se recomandă evitarea pe cât posibil a razelor soarelui, care sunt acum mult mai dăunătoare sănătății decât erau înainte.

Fluorul

În ceea ce privește fluorul, bebelușii mai mici de șase luni nu au nevoie de el. După vârsta de șase luni, vor începe să apară primii dințișori, motiv pentru care fluorul devine necesar. S-a demonstrat că fluorul protejează împotriva cariilor și ajută dinții să crească frumos. De asemenea, întărește dinții, făcându-i mai puternici și mai rezistenți. Dar trebuie să ții cont de faptul că, în doze neadecvate, acesta poate deveni toxic și poate avea nenumărate efecte adverse. Este recomandat să vorbiți cu medicul stomatolog înainte de a decide administrarea de fluor și acntitatea necesară.

Ca proaspăt părinte poate fi destul de dificl să știi care este alegerea corectă pentru bebelușul tău, cu atât mai ult cu cât administrarea suplimentelor a devenit un subiect controversat. Cel mai indicat este să apelați la medicul pediatru, care vă va sfătui cu privire la necesarul de vitamine al bebelușului și dacă este sau nu necesară suplimentarea unor vitamine sau minerale.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *