Diversificarea la bebeluși

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Diversificarea la bebeluși reprezintă introducerea pas cu pas a unor noi alimente, făcând astfel trecerea de la o dietă exclusiv din lapte la un regim alimentar mai variat. Întotdeauna, părinții trebuie să sugereze copilului noile alimente, și nicidecum nu îl vor forța să le adopte. De asemenea, fiecare nou aliment trebuie introdus singur, treptat, așteptând patru sau cinci zile înainte de a introduce altul, tocmai pentru a putea observa posibilele reacții ale copilului, precum diaree, erupții cutanate sau vărsături. În general, diversificarea la bebeluși începe cu piureul de legume. Morcovii, dovleceii, țelina, pătrunjelul, spanacul, ceapa și orice alt tip de legume vor fi preparate la abur și apoi mixate cât mai bine posibil. Se recomandă ca după fierbere, ceapa să fie îndepărtată. După ce ați introdus legume, fructe și cereale, diversificarea la bebeluși poate continua cu carne, pește și ouă. Prima mâncare solidă pe care i-o oferiți bebelușului este deosebit de importantă, întrucât se creează o dependență față de anumite alimente, iar dacă acea hrană conține zahăr, grăsimi sau sare, mai târziu copilul va fi dependent de dulciuri, mâncăruri sărate sau grase.

Sursă foto – https://www.cookingformybaby.com

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *