Înțărcarea sau cum să renunți la masa de lapte din timpul nopții?

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Alăptarea bebelușului trebuie să se facă cât mai mult timp, laptele matern fiind extrem de hrănitor și sănătos pentru acesta. Cu toate acestea, pe măsură ce se mărește, mai ales în perioada de diversificare, atunci când mesele sunt mai sățioase, multe mămici încearcă încet, încet să determine bebelușul să renunțe la masa de lapte, având un somn neîntrerupt întreaga noapte. Am putea spune că de această dată pot fi păreri pro și contra, alăptarea în timpul nopții putându-se face la cererea bebelușului chiar și pentru o perioadă mai lungă. Unii consultanți în alăptare ar putea spune că însuși copilul va fi cel care nu va mai dori să fie hrănit noaptea, iar măsurile mamei nu ar trebui să fie luate în calcul.

intarcareaȘi cum orice obicei se dezvață destul de greu și pentru acest lucru trebuie ca mama să aibă răbdare și să își ajute bebelușul.

Sarah Ockwell Smith ne arată cum anume să ne înțărcăm bebelușul în timpul nopții și astfel să beneficieze de un somn mai bun. Chiar și așa, medicii pediatri nu cunosc care este perioada exactă la care bebelușul este pregătit să doarmă neîntrerupt întreaga noapte, fără să mai aibă nevoie de mesele de lapte.

Mai înainte de a trece la înțărcarea bebelușului din timpul nopții ar trebui să vă gândiți de ce faceți acest lucru. Dacă vă doriți ca bebelușul să doarmă întreaga noapte poate că ar fi un motiv suficient de bun, mai ales atunci când acesta este destul de mare. În fond, nimeni nu se hrănește și noaptea, bebelușii aflați în perioada de creștere fiind o excepție de la această regulă. Dacă totuși vă doriți să înțărcați bebelușul pentru că vă simțiți epuizată, acesta nu poate fi considerat un argument suficient de bun. Este mai bine să găsiți o variantă de relaxare de care să beneficiați și să nu fiți radicală cu copilul dvs. Dacă argumentați că mergeți la serviciu și trebuie să înțărcați bebelușul noaptea, acest lucru ar putea fi contrazis de specialiștii în alăptarea bebelușului prin aceea că noaptea ați putea să vă reconectați cu bebelușul, să stabiliți legătura emoțională oarecum pierdută prin întoarcerea la serviciu.

Indiferent de motivul pentru care vă doriți să întrerupeți alăptarea în timpul nopții, ar fi bine să vă fixați niște obiective.

Iată mai jos câteva lucruri pe care trebuie să le faci pentru ca perioada de înțărcare să fie mai ușoară în timpul nopții:

1. Găsiți momentul potrivit – nu treceți la înțărcare dacă urmează un moment greu pentru bebeluș, precum grădinița, creșa, nici măcar vreo călătorie.

2. Dacă practicați co-sleepingul nu încercați să mutați copilul în pătuț, eventual în camera sa pentru că mai mult ca sigur va fi foarte speriat de toate măsurile noi pe care trebuie să și le însușească. Faceți acest lucru atunci când înțărcarea s-a produs, iar bebelușul a înțeles că nu trebuie să se mai trezească noaptea pentru a cere să fie hrănit.

3. Ajutați-l pe bebeluș să înțeleagă ceea ce urmează să i se întâmple – pas cu pas, bebelușul nu trebuie grăbit să își însușească regulile mamei, mai ales dacă nu le și înțelege. De aceea, ar fi bine ca mai înainte de culcare să îi citiți o poveste, să îl masați și să îl țineți în brațe în timpul somnului, simțindu-vă aproape. Atunci când vă cere lăptic, scurtați din ce în ce mai mult mesele de lapte, eventual nu îi mai permiteți să rămână la sân mai mult timp. Este un proces lung, ce nu se petrece doar în câteva seri, dar până la urmă se va întâmpla.

Cu toate că înțărcarea noaptea devine iminentă, acest lucru ar trebui să se întâmple atunci când bebelușul este pregătit și mai ales atunci când înțelege planul pe care i-l propui. Așadar, nu grăbiți acest proces, alăptarea fiindu-i extrem de necesară bebelușului pentru a fi sănătos și pentru a se dezvolta corect.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *