Cum introducem alimentele în diversificare

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Diversificarea la bebeluși se începe în jurul vârstei de 4 luni și se dovedește mereu a fi o provocare pentru părinți. Există o multitudine de informații disponibile, însă majoritatea dintre acestea sunt contradictorii. Părinții se întreabă adesea ce alimente sunt permise, ce alimente nu, care este vârsta la care ar trebui să introducă un anumit produs în dieta celui mic s.am.d. Iată câteva sfaturi și informații utile care vă vor ajuta să treceți cu brio în această nouă etapă a dezvoltării celui mic.

Cum introducem alimentele în diversificare 1

Image 1 of 5

Cum începem diversificarea

În primele 3-4 zile, specialiștii recomandă să îl hrănești pe cel mic cu un singur aliment. Acesta se va introduce treptat, începând cu linguriță, iar apoi 3-4 linguri în săptămânile următoare. Masa se va completa cu lapte matern sau formulă. Alimentele de la începutul diversificării ar trebui să aibă o consistență moale, zemoasă, pentru a curge ușor din linguriță, astfl încât bebelușul i să le poată înghiți.

CONTINUARE – Cum introducem alimentele în diversificare

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *