7 alimente pe care bebe le poate mânca înainte de un an

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Vrei ca micuțul tău să mănânce fără probleme legume și fructe atunci când va fi mai mare? Iată ce trebuie să-i introduci în meniu înainte de a împlini un an.

Cercetările arată că unele fructe si legume consumate înainte de vârsta de un an îi determină pe bebeluși să accepte mai ușor fructele și legumele atunci când vor fi mai mari de șase ani.

Piersicile. Bebelușul va fi fermecat de gustul parfumat și dulce al piersicilor, motiv pentru care ele sunt excelente chiar de la șase luni. Textura moale și fină va face ca piureul de piersici să se numere printre favoritul micuțului. Blenduiește bine o piersică, pe care o poți fierbe puțin. Oferă-i-o simplă sau în combinație cu avocado.

Dovleacul plăcintar. Acesta nu ar trebui ignorat de mamele de bebeluși. Conține o mulțime de vitamine și minerale, fiind extrem de bogat în beta-caroten. De asemenea, face parte din categoria alimentelor fără alergeni, așa că îi poate fi oferit copilului încă din a șasea lună de viață. El poate fi copt la cuptor, în combinație cu măr sau avocado.

Somonul. Deși unii pediatrii susțin că peștele ar trebui introdus în meniul copilului abia după vârsta de un an, cele mai recente studii arată că acest tip de pește este eficient mai ales pentru dezvoltarea creierului copilului, fiind foarte bogat în acizi grași omega 3. În plus, copilul se obișnuiește cu gustul de pește și nu-l va refuza atunci când va fi mare. Pentru început, somonul se prepară la steamer sau la cuptor, în combinație cu piure de broccoli sau dovlecel.

Ceapa și usturoiul. Introdu-le treptat în meniul copilului. Pentru început, poți adăuga în piureul de legume bucăți mici de ceapă fiartă. Îi va oferi acestuia un gust special, dulciu, gust ce va fi acceptat imediat de copil. Același lucru îl poți face și cu usturoiul.

Spanacul. Dacă vrei ca micuțul tău să mănânce spanac când va merge la grădiniță, ar fi bine să i-l introduci de pe acum în meniu. Evident, sub formă de piure. Spală-l bine, opărește-l și blenduiește-l cu o linguriță de iaurt și câteva picături de ulei de măsline. Adăuga și puțin usturoi pentru a-i da savoare.

Bananele. Bananele sunt o sursă importantă de fier și potasiu, motiv pentru care ele pot fi introduse în meniul copilului începând cu luna a opta. Ele pot fi folosite în diverse combinații, cu avocado, iaurt sau cereale.

Lintea. Este o sursă excelentă de proteine vegetale, motiv pentru care, este indicată în dieta bebelușului. Ea poate fi introdusă în meniul micuțului din luna a opta, cu specificația de a fi combinată cu cereale

Sursă foto: Diabetes Inc

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *