5 aspecte de care să ții cont atunci când alegi scaunul de masă al copilului

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Pe măsură ce se apropie vremea diversificării, majoritatea mamelor să gândesc și la achiziționarea unui scaun de masă.

scaun bebeÎn principiu, alegerea unui astfel de accesoriu, se face în funcție de recomandările altor mame, de comentariile și review-urile găsite pe internet sau pur și simplu de bugetul alocat.

Dacă, la prima vedere, o astfel de alegere pare ușoară, pe măsură ce începi să cauți, vei constată că lucrurile sunt mai complicate și detaliile chiar fac diferența între un scaun de calitate și unul mai puțin sigur și confortabil pentru copil.

Să fie stabil. Stabilitatea este extrem de importantă la un scaun de masă. În primul rând pentru că bebelușul este mic și nu are puterea de a se mișca și de a se proteja. În al doilea rând, copiii nu pot sta mai mult de câteva minute nemișcați. În acest caz, un scaun instabil poate cădea și prin urmare, îl poate răni pe cel mic. De aceea, asigură-te că scaunul achiziționat este robus, confecționat din materiale tari și, dacă se poate, fără să aibă roți la picioare. În cazul în care dispune și de roți, e musai să aibă și un sistem de blocare.

Să aibă spătar reglabil. Sunt unii copii la care diversificarea începe la patru luni. E clar că un bebeluș de această vârstă nu poate sta încă, destul de confortabil în poziția șezut. Și nici nu e indicat, din punct de vedere medical să forțezi prea tare coloana unui sugar. De aceea, există scaune de masă ale căror spătar au trei puncte de reglare.

Să aibă centuri de siguranță. Centura de siguranță este obligatorie, mai ales în prima etapă a diversificării. Bebelușul nu trebuie lăsat nesupravegheat nici măcar câteva minute, deoarece există riscul de a cădea. Problema se rezolvă prinzându-l pe cel mic cu aceste centuri de siguranță care trebuie să aibă 3 sau cinci puncte de prindere(cel cu un singur punct de prindere peste burtică nu este deloc sigur). De asemenea, tăvița scaunului trebuie să fie sigură și confecționată din materiale care să nu-l rănească pe cel mic. Trebuie să fie netedă, cu colțuri rotunjite, care să nu se spargă sau să se fisureze ușor.

Să aibă picioare reglabile. Acest aspect nu este primordial pentru unii părinți, însă dacă scaunul are și această opțiune este cu atât mai bine, mai ales pentru cel care hrănește copilul. În plus, având acest sistem, nu vei fi nevoită, ca după ce copilul crește să cumperi un alt scaun.

Să aibă materiale acceptabile pentru bebeluș. Pernele și centurile trebuie să fie confecționate din materiale rezistente, ușor de curățat și neapărat să nu aibă cusături prea dure. Sunt de preferat pernele din vinil, deoarece se curăță și se usucă foarte ușor.

Sursă foto: Hayneedle

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *