3 lucruri surprinzătoare care pot afecta alăptarea

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

3-lucruri-surprinzatoare-care-pot-afecta-alaptareaIerburile, condimentele și medicamentele pentru alergie sunt doar câteva dintre lucrurile care pot afecta alăptarea.

Dacă ești o proaspătă mămică ce alăptează, atunci cu siguranță ai descoperit și partea mai puțin roz a acestei etape. De la poziția nepotrivită în care pui copilul să sugă și până la alimentele permise și interzise în alăptare, toate fac ca tânăra mamă să se streseze și să se îngrijoreze în ceea ce privește alăptarea și, mai ales, producerea laptelui.

Menținerea și chiar creșterea cantității de lapte  este doar o părticică dintr procesul unei alăptări de succes, dar este cu siguranță una importantă, care, deseori, este greșit înțeleasă de către mame. Vestea bună este că marea majoritate a mamelor produc cantitatea necesară de lapte prin alăptarea la cerere și prin consumul de lichide. Cu toate acestea, este important pentru o mamă să știe care sunt lucrurile care pot avea impact negativ asupra organismului și care pot scădea producția de lapte.

Medicamentele pentru răceală și alergii. Ele conțin pseudoefedrină, un ingredient comun al multor medicamente, care poate scădea producția de lapte matern. Acest lucru nu este o veste bună pentru cele care alăptează și care suferă de alergii sezoniere severe. Însă, e bine de știut că o singură duză nu are un impact nimicitor. Problema intervine în momentul în care, mama este nevoită să ia medicamentele respective pentru o perioadă mai lungă de timp. În primele săptămâni de la naștere, ar fi indicat să eviți astfel de tablete.

Hemoragia postpartum. Hemoragia după naștere este o experiență înfricoșătoare – și, cu siguranță, nu îmbunătățește faptul  că aceasta poate inhiba, de asemenea, alăptarea timpurie. Practic, gândirea este că nașterea traumatizantă și stresul matern experimentat în timpul unei pierderi mari de sânge poate inhiba lactogenesisul.

Tiroidă disfuncțională. Gușa sau o tiroidă disfuncțională, poate interfera cu producția de lapte. Tiroida ajută atât în reglarea prolactinei, cât și în cea a oxitocinei, doi hormoni principali implicați în procesul de alăptare, cu toate că cercetările au fost insuficiente privind efectul exact pe care tiroida îl are  asupra producției de lapte matern. În cazul în care îți dai seama că micuțul tău nu primește suficient lapte, unul dintre primele lucruri pe care le ai de făcut este să-ți verifici tiroida. Tiroida disfuncțională postnatală, în care glanda tiroidă devine inflamată, afectează aproape 9% din femei în primul an după ce au născut.

Sursă foto: New Kids Center

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *