Alege produsele fără parabeni pentru bebelușul tău!

În zilele noastre, medicii pediatri, dar şi unii producători, recomandă insistent ca produsele pentru copii şi bebeluşi să nu conţină alcool, parabeni, alergeni, săpun sau parfum.

De aceea, în rândurile care urmează vom lua un pic la analizat  parabenii, poate cei mai utilizaţi conservanţi în industria cosmetică. Un simplu studiu în acest sens a demonstrat că 62% dintre produsele pentru copii şi bebeluşi conţin astfel de substanţe. Mai mult decât îngrijorător, nu-i așa? Studiile efectuate de-a lungul timpului au arătat că pe lângă reacţiile alergice şi iritaţii ale pielii, aceşti parabeni se întâlnesc în ţesuturile tumorale ale femeilor care se confruntă cu cancerul mamar. Parabenii sunt conservant sintetic ce prelungeşte viaţa produselor, chiar şi după ce ambalajul a fost desfăcut. Efectele sale asupra organismului sunt însă toxice întrucât afectează sistemul endocrin, imunitar şi poate contribui la apariţia cancerului. Prin urmare, se pare că absorbţia lor în organism şi acumularea acestora în timp pot cauza cancer. Și nu vrem acest lucru pentru copilul nostru, nu-i așa? Primii 3 ani din viaţa copilului dumneavoastră sunt cei mai importanţi pentru dezvoltarea lui, de aceea mai mult decât oricând trebuie să fim atenți la ceea ce mănâncă, la cum se dezvoltă, la educația pe care i-o dăm, și de ce nu, la ce produse folosim pentru îngrijirea corporală a lui. De fapt, este obligatoriu să fim foarte atenți la ce anume ne expunem bebeluşii. Ar trebui să fim atenți la cum limităm sau chiar cum să evităm ca bebelușii să intre în contact cu substanţele chimice cu potenţial nociv pentru sănătatea lui, care astăzi sunt practic peste tot. De aceea, în rândurile ce vor urma, vom încerca să-ți demonstrăm de ce e mai bine să ne îndreptăm atenţia spre cosmeticele organice. Adică spre acele cosmetice curate, cu ingrediente naturale, testate, verificate și certificate organic, și care au beneficii adevărate pentru corpul bebeluşilor, fără să lase “urme”. Stai liniștit, avem și o soluție pentru tine. Sunt produsele din gama Bebe Drag de la Vivanatura, cu adevărat niște cosmetice pentru copii în a căror compoziție sunt folosite doar ingrediente naturale, pentru ca pielea bebelușului tău să aibă parte de cea mai bună îngrijire.

Poate nu știai că bebeluşii și copiii sunt de 10 ori mai mai vulnerabili la substanţele periculoase din cosmeticele convenționale decât suntem noi, adulţii. Produsele periculoase pentru sănătate folosite la fabricarea multora dintre produselor cosmetice destinate îngrijirii lor se absorb prin piele şi ajung în sistemul sanguin care le poartă prin corp, în ficat și în alte organe. Pe termen lung, această contaminare este deosebit de periculoasă și le afectează sănătatea și dezvoltarea.

Printre cele mai periculoase substanțe pe care le conțin produsele cosmetice pentru bebeluși se numără parabeni, sulfaţi, DEA (Dietanolamina), Cocamida DEA şi Lauramida DEA, Petrolat, SLS, Aluminiu, Triclosan, metale grele, coloranţi şi parfumuri sintetice. Citește cu atenție etichetele produselor și evită pe acelea care le conțin. Din păcate, cam toate acestea se regăsesc şi în produsele cosmetice pentru bebeluşi şi copii aflate pe rafturile magazinelor. Renunță acum la aceste produse și foloseștele pe cele de la Vivanatura, care vă vor scăpa de această problemă.


MAMĂ DE PROFESIE PE FACEBOOK
Urmărește-ne zilnic pe Facebook

Ai ceva de adăugat?...

*