5 lucruri pe care să le ai în vedere pentru masajul bebelușului de după băiță!

Masajul este, fără îndoială, unul dintre momentele preferate ale celor mici. De altfel, și al nostru, așa că îi înțelegem perfect pe cei mici, nu-i așa?

Specialiștii spun că atingerea piele pe piele îi ajută pe bebeluși să se dezvolte armonios, să fie mai sănătoși și chiar mai inteligenți. De aceea, îți oferim în rândurile de mai jos câteva trucuri pentru ca masajul bebelușului să fie cu adevărat un moment de relaxare.

Pregătirea

Rețineți că masajul se face la minim o oră după ce bebe a mâncat.  Începe prin a-ți scoate inelele de pe mâini, încălzește uleiul în palme sau chiar într-un recipient special, dacă ai așa ceva, cu grijă să nu fie prea fierbinte, totuși. Pregătește locul pentru masaj, întinde o păturică sau un prosop deasupra unei bucăți de material impermeabil sau a unui absorbant pentru pat, pentru eventualitatea în care uleiul s-ar scurge. Cel mai bine, ia lîngă tine și un pachețel de șervețele umede, pentru că dacă micuțul tău protestează, poți încheia sesiunea de masaj.

Relaxarea

Acest moment trebuie să fie cel în care atât tu, cât și puiul tău vă simțiți bine. De aceea, încearcă să te relaxezi și tu, pe cât posibil, chiar dacă ai avut o zi grea. Încearcă să nu lași grijile să te influențeze și mai ales, nu le lăsa să răzbată în relația ta cu cel mic. Altfel, masajul se va transforma rapid într-o ședință de ”frământat aluatul”.

Comunică

Nu privi masajul celui mic ca pe un simplu act fizic, de contact între mâinile tale și corpușorul lui. De fapt, prin masaj îl ajuți pe cel mic să învețe să descopere lumea prin intermediul simțurilor lui. Atunci când îi faci masaj, vorbește-i, cântă-i chiar, spune-i ce faci (denumind corect părțile corpului, fără diminutive) și nu uita să-i zâmbești.

Feedback

Urmărește feedback-ul bebelușului tău, observă cum reacționează atunci când îi faci masaj. Dacă vezi că începe să se agite sau să scâncească este un semn clar că ceva nu este tocmai pe placul lui. Se poate să îi fie foame sau frig sau ca mișcările să-l fi stimulat prea tare, iar aceasta este metoda lui de a-ți arăta să te oprești. De asemenea, nu uita să începărtezi excesul de ulei, înainte de a-l îmbrăca pe cel mic. Și să vă mai vindem un pont, chiar dacă nu-ți vine să crezi, dermatologii ne sfătuiesc ca masajul bebelușului să nu fie făcut seara, după baiță, ci mai degrabă înainte de băiță. Uleiul de masaj astupă porii, ceea ce face pielea bebelușului mai predispusă la iritații și eczeme.

Produsele folosite

Pe cât posibil, încearcă să folosești pentru masajul bebelușului niște produse din ingrediente naturale, care să nu-i irite pielea. Vă recomandăm în acest sens produsele din gama Bebe Drag de la Vivanatura, fără parabeni, care lasă pielea bebelușului să respire, fără să-i producă senzații neplăcute, sau să aibă reacții adverse. Încearcă-le, și ne vei mulțumi.


MAMĂ DE PROFESIE PE FACEBOOK
Urmărește-ne zilnic pe Facebook

Ai ceva de adăugat?...

*