Săpun sau loțiune – tu ce preferi pentru bebelușul tău?

Bebelușii au pielea extrem de sensibilă, mai ales în primul an de viață, motiv pentru care trebuie să alegem cu mare grijă produsele care le vom folosi în îngrijirea lui. Mămicile se confruntă întotdeauna cu o dilemă: folosirea săpunului în cazul bebelușului, având în vedere că majoritatea specialiștilor ne sfătuiesc să evităm acest produs de îngrijire a pielii.

Există o listă cu câteva produse care nu ar trebui să se regăsească în ritualul de îngrijire a pielii bebelușului, iar acestea sunt: săpunurile parfumate, loțiunile și șampoanele. Săpunul poate fi un produs puternic și prea agresiv pentru pielea sensibilă a bebelușului, motiv pentru care ar trebui evitat. Săpunurile pot irita foarte ușor pielea bebelușului și produc iritații și acea senzație de mâncărime care nu va face altceva decât să îi provoace un disconfort vizibil. Există însă și săpunuri care pot fi folosite în curățarea pielii bebelușului. Vorbim în acest sens de săpunurile hipoalergenice, care nu conțin substanțe toxice, parfumuri și coloranți și nici SLS (laureal sulfat de sodiu), o substanță chimică foarte agresivă folosită de obicei în producerea săpunurilor, a gelurilor de duș și a spumantelor de baie. Dacă săpunul ales respectă condițiile de mai sus, atunci el poate fi folosit în cadrul băiței bebelușului.

Dacă săpunul îl folosim pentru curățarea pielii bebelușului, mai exact în timpul băiței, loțiunea o folosim de obicei după băiță, pentru hidratarea pielii. Dacă nu știai până acum, pielea bebelușilor se deshidratează foarte repede, iar în lipsa produselor de îngrijire potrivite pot să apară iritațiile și pruritul. După băiță poți folosi atât creme sau unguente, cât și loțiuni. Cremele sau unguentele au o consistență mai vâscoasă și se spune că au capacitate de a păstra pielea hidratată o perioadă mai îndelungată, în timp ce loțiunile sunt mai fluide, mai ușor de aplicat, dar nu au un efect atât de îndelungat. Specialiștii susțin că ar trebui să optăm mai mult pentru o cremă pentru că hidratează mai intens, însă, din experiența personală pot spune că bebelușii suportă mai bine aplicarea loțiunii decât aplicarea unei creme. În plus, cremele lasă pielea bebelușului lucioasă și grasă (datorită conținutului mare de grăsimi), lucru pe care eu nu îl agreez deloc. Să nu mai vorbim de pătarea hainelor după aplicarea cremelor sau a unguentelor!

Norocul meu este că am descoperit o loțiune pentru bebeluși intens hidratantă, cu un efect îndelungat. Este vorba de loțiunea de corp cu ulei de migdale și extract de ovăz din gama Bebe Drag de la Vivanatura. Este un produs hipoalergenic, realizat doar din ingrediente naturale 100% presate la rece. Extractul de ovăz are un efect antipuruit și antioxidant care ajută la prevenirea iritațiilor, în timp ce uleiul de migdale are proprietăți nutritive și contribuie la formarea unui strat protector care împiedică deshidratarea pielii. Loțiunea de corp se poate aplica chiar și de 3 ori pe zi, ori de câte ori consideri că pielea bebelușului are nevoie de un răsfăț. Faptul că această loțiune se aplică extrem de ușor m-a ajutat foarte mult, având în vedere că cel mic nu are prea multă răbdare în cadrul întregului ritual de îngrijire a pielii.

În concluzie, indiferent dacă alegi un săpun sau o loțiune de corp pentru îngrijirea pielii, asigură-te că acestea sunt potrivite pentru bebeluș, că nu conțin parfum sau substanțe chimice care ar putea afecta pielea sensibilă.


MAMĂ DE PROFESIE PE FACEBOOK
Urmărește-ne zilnic pe Facebook

Ai ceva de adăugat?...

*