Șampon fără lacrimi – de ce este bine să folosești acest produs?

Atunci când vine vorba despre îngrijirea copilului, și care sunt produsele de care ar avea nevoie pentru ca aceasta să se realizeze în condiții optime, proaspetele mămici au la dispoziție o mulțime de informații, ca să nu mai vorbim de indicațiile cunoscuților, părinți ”cu vechime”, care vin să le ofere acestora experiența lor în ale bebelușiei. Noi, în schimb, le încurajăm pe mămici să își asculte intuiția, îngrijând copilul așa cum simte și dorește. Dacă totuși doriți pentru bebelușul dumneavoastră produse naturale, care să nu îi provoace acestuia reacții adverse, vă anunțăm că Vivanatura a lansat o gamă completă de produse pentru îngrijirea delicată a bebelușilor, Bebe Drag. Acestea sunt sunt hipoalergenice, fără parfum sau ingrediente de origine animală, şi nu conţin coloranţi, conservanţi, parabeni sau alte substanţe asemănătoare în compoziţie.

Acum, să revenim un pic la baia bebelușului. Deși cel mic poate că adoră apa, momentul în care încercați să-l spălați pe cap cel mic se transformă total, plânge, țipă, dă din mânuțe și din piciorușe, manifestându-și din plin nemulțumirea. Cel mai probabil șamponul folosit de dumneavoastră i-a intrat o dată în ochișori, iar usturimea de atunci l-a făcut să asocieze spălat pe cap cu ceva neplăcut. Din fericire, avem vești bune pentru dumneavostră. Grație șamponului ”fără lacrimi” din gama Bebe Drag de la Vivanatura, spălatul pe cap va deveni o plăcere. Compoziţia specială şi lipsa conservanţilor şi coloranţilor din compoziția acestui produs sunt o garanție că nu irită mucoasa ochilor și drept urmare asigură că expresia ”fără lacrimi” i se potrivește de minune.

Baza şamponului pentru copii este destinată pentru îngrijirea delicată a părului şi pielii copilaşului, iar extractele vegetale conținute de acesta au drept efect și întărirea şi creşterea firului de păr. După spălare, părul copilului devine moale şi plin de volum, nu se electrizează şi asigură pieptănat uşor.

„Alegerea unui șampon nu este un lucru atât de ușor precum pare la prima vedere. În primul rând, trebuie să avem în vedere cui ii este destinat acest tip de produs, bebelușii și copiii fiind consumatorii cei mai vulnerabili la astfel de produse”, susține și conf. univ. dr. Costel Stanciu, președintele Asociației pentru Protecția Consumatorilor din România.

De fapt, ești și tu conștientă că pielea capului bebeluşului tău este la fel de sensibilă ca şi restul corpului, iar părul acestuia este mult mai fin şi mai delicat decât cel al unui adult. De aceea, atunci când alegi şamponul pentru bebeluşul tău, există o serie de factori importanţi de care trebuie să ţii cont. Vom încerca să ți-i prezentăm pe scurt, dar este important ca tu să nu-i consideri doar o înșiruire de rânduri.

Astfel, alege întotdeauna să foloseşti produsele special destinate bebeluşilor. Acestea sunt mai puţin iritante pentru ochi decât şamponul obişnuit şi conţin ingrediente făcute special pentru a proteja părul şi pielea sensibilă a scalpului bebeluşului tău.

Cea mai importantă caracteristică a şamponului pentru bebeluşi este cu siguranţă aceea că nu irită ochii. Hai să recunoaștem, nu știm niciun bebeluș care să stea nemișcat la baie, astfel că, vrând-nevrând, puțină spumă ajunge în dreptul ochilor bebelușului.  Pentru a evita iritațiile, ai nevoie de unul care să te scape de această problemă. De accea, atunci când alegi şamponul pentru bebeluşul tău trebuie să ai grijă să fie unul care să nu conţină săpun şi alcool şi să fie hipoalergenic şi testat dermatologic, cum sunt cele din gama Bebe Drag.

 


MAMĂ DE PROFESIE PE FACEBOOK
Urmărește-ne zilnic pe Facebook

Ai ceva de adăugat?...

*