Înfăşăm sau nu bebeluşul?

Odată cu venirea pe lume a unui copil, vin şi multe sfaturi din parte bunicilor, prietenelor, mătuşilor, în general, a celor care au copii mai mari. Parte din ele sunt bune şi de mare ajutor, dar încă mai sunt şi idei vechi, bine înrădăcinate care, aplicate pe noi când eram copii, par a nu fi dat neapărat rezultate foarte bune.
Una dinte ideile care încă stă pe loc de frunte în concepţia multor mame trecute de mult de perioada primilor ani ai copilor lor, este înfăşatul, legatul fedeleş al micuţului copilaş care abia mai poate respira între straturi de bumbac şi fâşii de funde. Prea multe nu ştiu să-ţi spună de ce ar trebui procedat aşa, dar ştiu sigur ca doar aşa copilul va creşte drept, înalt şi frumos, nu va mai plânge şi nu se va speria de propriile lui mânuţe, aspecte nu tocmai adevărate.

Contactul cu mânuţele
În burtica mamei, mânuţele au reprezentat amicii bebeluşilor. S-au jucat cu ele, şi-au supt degeţelele, şi-au găsit preocupări prin studierea acestora, sunt prietenii care i-au însoţit într-o călătorie lungă şi distractivă, finalizată cu o schimbare bruscă de temperatură şi ambient.

Infasam sau nu bebelusul

Picture 1 of 5

CONTINUARE – Înfăşăm sau nu bebeluşul?


MAMĂ DE PROFESIE PE FACEBOOK
Urmărește-ne zilnic pe Facebook

Pages: 1 2 3 4 5

Ai ceva de adăugat?...

*