Extractul de ovăz – de ce este bun pentru bebelușul tău?

În momentul în care alegem produsele de îngrijire a pielii pentru bebeluș trebuie să fim atenți mai ales la ingredientele conținute. Există persoane care aleg aceste produse în funcție de ambalaj sau de producător, fără să verifice lista de ingrediente care de fapt este cel mai important criteriu pe care ar trebui să îl aibă în vedere atunci când merg la cumpărături pentru cel mic. Multe substanțe toxice sau chimicale conținute de aceste produse pot afecta grav pielea bebelușului care deja este foarte sensibilă în primul an de viață, pot provoca iritații și un disconfort vizibil celui mic.

Dacă îți dorești ca pielea bebelușului tău să fie hidratată și protejată în profunzime, atunci ar fi bine să optezi întotdeauna pentru produsele 100% naturale, fabricate din tot felul de plante cu proprietăți nutritive. După cum spuneam mai devreme, pielea bebelușului este extrem de sensibilă în primul an de viață și ea necesită o atenție și o îngrijire deosebită. În acest sens, produsele care conțin extract de ovăz sunt recomandate pentru cazurile în care pielea celui mic este extrem de deshidratată sau prezintă tot felul de iritații sau pete roșiatice.

Ovazul este un remediu natural folosit în mod tradiţional în ameliorarea afecţiunilor pielii, iar studii ştiinţifice recente confirmă acţiunea terapeutică a ingredientelor bioactive benefice pentru piele conţinute de acesta. Ovăzul are un conținut mare de proteine și lipide care hidratează, catifelează și previne uscarea sau iritarea epidermei. Mai mult decât atât, extractul de ovăz este bogat în avenanthramide naturale (un tip de antibiotic natural). Studiile realizate pe acest tip de cereală au demonstrat că are proprietăți antiprurit, antioxidante, reduce vizibil roșeața și ameliorează iritațiile.

Extractul de ovăz poate fi util în momentele în care cel mic se confruntă cu dermatita de scutec. După cum bine știi, zona în care apar cele mai multe iritații în cazul bebelușilor este cea a fundulețului. Acest lucru se datorează contactului îndelungat al pielii cu urina în urma neschimbării la timp a scutecului. Majoritatea copiilor se confruntă cu o astfel de situație la un moment dat, așa că nu ar trebui să te îngrijorezi prea tare, ci doar să alegi produsele de îngrijire a pielii care să asigure o protecție sporită împotriva umezelii de la nivelul scutecului. Eu am ales pentru tratarea acestor iritații crema de funduleț cu unt de shea și extract de ovăz din gama Bebe Drag. Formula cu agenți emolienții, acizi grași și oxid de zinc este perfectă pentru ameliorarea iritațiilor și pentru redarea stării de confort a bebelușului. Untul de shea pătrunde rapid în piele, formând un strat protector împotriva umezelii și lăsând pielea hidratată. Extractul de ovăz, după cum spuneam, ajută la reducerea roșeților și la ameliorarea disconfortului resimțit. Probabil ai observat deja că atunci când cel mic se confruntă cu iritații în zona scutecului este mult mai agitat și plânge în momentul în care vrei să îl schimbi. Dacă vei folosi această cremă de funduleț din gama Bebe Drag de fiecare dată când schimbi scutecul, vei vedea că dermatita de scutec va rămâne doar o amintire.

În concluzie, este indicat să optezi pentru produse care conțin extract de ovăz în momentul în care cel mic are pielea deshidratată, iritată și plină de pete roșii. Majoritatea produselor din gama Bebe Drag conțin extract de ovăz, așa că nu ar strica să le încerci și să vezi rezultatele chiar pe pielea bebelușului tău!


MAMĂ DE PROFESIE PE FACEBOOK
Urmărește-ne zilnic pe Facebook

Ai ceva de adăugat?...

*