Dermatita de scutec și balsamul de funduleț

Majoritatea bebelușilor se confruntă cel puțin o dată cu iritațiile din zona fundulețului, așa numitele dermatite de scutec. Cele mai multe dintre ele sunt cauzate de frecarea pielii bebelușului de scutecele umede și pot fi prevenite prin schimbarea imediată a scutecului și prin folosirea unor produse de îngrijire a pielii potrivite pentru cel mic.

Unii părinți se panichează și dau fuga la medic în momentul în care observă o iritație a pielii bebelușului în acea zonă. În majoritatea cazurilor, dermatita trece de la sine și nu este necesară intervenția medicului, așa că, nu ai de ce să te sperii. Este o reacție perfect normală a corpului în condițiile date. Cu o îngrijire corectă, dermatita ar trebui să treacă în câteva zile. Dacă trec 1-2 săptămâni și nu constați nicio ameliorare, abia atunci ar trebui să te îngrijorezi și să apelezi la un medic specialist.

Iată câteva sfaturi care te vor ajuta în momentele în care cel mic se irită la funduleț:

  • Schimbă scutecele mai des decât de obicei pentru a evita orice contact prelungit al pielii cu un scutec umed
  • Curăță pielea bebelușului cu grijă, folosind doar produse din ingrediente naturale 100%
  • Usucă pielea bebelușului prin tamponare și nu prin frecare cu prosopul pentru că în acest fel ai putea extinde zona iritată
  • După ștergerea pielii bebelușului, lasă-l puțin timp fără scutec pentru a lăsa pielea să respire (pentru a preveni accidentele poți folosi un cearceaf impermeabil sau o păturică absorbantă)
  • Evită pe cât posibil hăinuțele sintetice pentru că acestea nu vor face altceva decât să prelungească perioada iritației și uneori să o amplifice
  • Nu folosi șervețele umede care conțin alcool sau parfum (o variantă bună de șervețele umede este cea din gama Bebe Drag de la Vivanatura – șervețele delicate de curățare cu aloe și bisabolol)
  • Folosește un scutec puțin mai mare pentru a permite circulația mai bună a aerului

Desigur, cea mai bună modalitate de a trata dermatita de scutec este folosirea unor produse care să amelioreze iritația și disconfortul și să prevină pe viitor apariția altor iritații. Un astfel de produs este balsamul pentru funduleț cu ulei de cocos și bisabolol din gama Bebe Drag de la Vivanatura care se aplică după fiecare folosire a scutecului. Motivul principal pentru care ar trebui să folosești acest balsam de funduleț este faptul că are în compoziția sa doar ingrediente 100% naturale, nu conține parabeni, coloranți, petrolatum sau PEG (Polyethylene Glycol).  Folosirea acestui balsam pentru funduleț îi conferă bebelușului o senzație de hidratare pe o perioadă lungă de timp și în același timp formează un strat protector pentru piele. În compoziția balsamului pentru funduleț regăsim ingrediente precum uleiul de cocos, bisabololul (antiiritant, cicatrizant), uleiul de ricin (emolient), vitamina E și extract concentrat de gălbenele, pătlagină și mușețel. Toate aceste ingrediente acționează în vederea ameliorării iritațiilor și a disconfortului produs de aceste iritații, dar este folositor și pentru prevenirea unor iritații care pot să apară ulterior. Deși există foarte multe produse de îngrijire a pielii și de tratare a iritațiilor de scutec pentru bebeluși, recomandarea noastră rămâne balsamul de funduleț cu ulei de cocos și bisabolol Bebe Drag, alături de șervețelele delicate de curățare cu aloe și bisabolol sau crema de funduleț cu unt de shea și extract de ovăz din aceeași gamă.


MAMĂ DE PROFESIE PE FACEBOOK
Urmărește-ne zilnic pe Facebook

Ai ceva de adăugat?...

*