Cum trebuiesc folosite cremele și loțiunile?

Știm că lista de întrebări a proaspetelor mămici și nu numai poate fi una destul de lungă, iar o anume întrebare pare că cere din nou și din nou alte lămuriri. Să detaliem, așadar, cum trebuie să folosim cremele și loțiunile, dar vă spunem din start că cele mai bune sfaturi pentru îngrijirea pielii copiilor sunt și cele mai simplu de urmat. Cu alte cuvinte, mai puțin este mai mult.

Întâi de toate, deși pielea bebelușului este mai subțire, mai sensibilă și mai predispusă la iritații, este și foarte rezistentă. De aici și nevoia de atenție sporită și prudență atunci când alegeți produse de îngrijire. Gama Bebe Drag de la Vivanatura cuprinde tot ceea ce are nevoie o mămică grijulie pentru a împlini nevoile pielii delicate a copilului său. De ce Vivanatura? Pentru că întotdeauna trebuie să vă axați pe calitate, și nu pe cantitate sau aspect ori miros extravagant. În primele luni de viață, pe măsură ce se dezvoltă sistemul imunitar al bebelușilor, veți dori să utilizați cele mai blânde produse de curățare și îngrijire.

Pericolul ascuns din produsele de îngrijire a bebelușilor

Poate că nici n-ar trebui să mai menționăm, însă trebuie să țineți cont că bebelușii sunt foarte sensibili la parfum, coloranți, săpunuri, ftalați și parabeni – toate acestea fiind ingrediente chimice cu potențial foarte dăunător. Iată de ce gama Bebe Drag de la Vivanatura conține doar produse 100% naturale, fără temuții parabeni și coloranți, fără petrolatum sau parfumuri sintetice. Mai mult, produsele Bebe Drag sunt ideale și pentru tratarea celor mai frecvente probleme precum piele uscată, eczeme și erupții cutanate.

Din trusa de îngrijire a copilului nu trebuie să lipsească loțiunea de corp și crema pentru funduleț, iar dacă aceste două produse sunt blânde și eficiente, altele ar fi deja de prisos. Loțiunea de corp ajută la hidratarea pielii nou-născuților și trebuie folosită în cantități mici, în timp ce crema pentru funduleț asigură o barieră împotriva umdității, astfel încât scutecele umede să nu irite pielea. Dacă doriți să completați setul de îngrijire și cu un ulei special pentru bebeluși, trebuie să vă avertizăm că pielea noului-născut nu o absoarbe bine, așa încât îl puteți folosi doar pentru masaj și nu cu rol de hidratare.

Cum și de ce trebuie să folosiți produsele pentru funduleț?

Până la folosirea unei creme împotriva iritațiilor, schimbați scutecele de multe ori deoarece majoritatea erupțiilor cutanate se declanșează atunci când bebelușii stau mult timp în scutece murdare. Pentru copiii predispuși la erupții cutanate, scutecele de unică folosință pot fi mai bune decât cele de pânză întrucât păstrează pielea uscată. În ceea ce privește rănirea și iritațiile cauzate de scutece, aplicați în strat gros o cremă pentru funduleț la fiecare schimbare.  Bebe Drag vă vine în ajutor cu crema de funduleț cu unt de shea și extract de ovăz și cu balsamul de funduleț cu ulei de cocos și bisabolol. În timp ce crema conține unt de shea, ulei de migdale, lanolină vegetală, cât și oxid de zinc și extract de ovaz, responsabile pentru emolierea, protecția și hidratarea pielii pe o perioadă lungă de timp, balsamul conține ulei de cocos, bisabolol, ulei de ricin și vitamina E care formează un film protector cutanat ce nu permite apei să iasă din țesut. Ambele produse se utilizează după fiecare schimbare a scutecului pe pielea curată.

Hidratarea pielii bebelușului

Trebuie să știți că majoritatea pediatrilor recomandă folosirea unui produs de hidratare în fiecare zi, iar dacă pielea bebelușului este foarte uscată, se poate aplica o loțiune hidratantă de două ori pe zi sau după fiecare schimbare a scutecului. Pielea bebelușului trebuie hidratată în întregime și nu doar zonele uscate, deoarece acestea au tendința de a se extinde. O loțiune ușoară, fără parfum sau coloranți este alegerea ideală. Foarte delicată și eficientă este loțiunea de corp cu ulei de migdale și extract de ovăz Vivanatura. Formulată și cu vitamina E, mușețel, pătlagină și ulei din sâmburi de struguri, loțiunea de corp Bebe Drag este utilă pentru hidratarea zilnică, dar pune capăt imediat și disconfortului cauzat de eczeme, deshidratare, iritații, roșeață, arsuri sau prurit.

Despre toate aceste produse puteți afla mai multe detalii pe www.vivanatura.ro, accesând categoria Bebe Drag.

 


MAMĂ DE PROFESIE PE FACEBOOK
Urmărește-ne zilnic pe Facebook

Ai ceva de adăugat?...

*