Cum să alegi șamponul și gelul de duș pentru bebeluș

Știai că 80% dintre produsele pentru îngrijire a bebelușului pot provoca alergii? Un studiu realizat de Asociația pentru Protecția Consumatorilor din România a susținut că majoritatea produselor de îngrijire a bebelușului, în special șampoanele, nu sunt potrivite pentru cei mici pentru că au în componența lor multe ingrediente chimice care pot produce alergii ale pielii sau alte afecțiuni în cazul copiilor.

Alegerea șamponului și a gelului de duș potrivit pentru copilul tău nu este una deloc ușoară și ar trebui tratată cu foarte mare atenție. Dacă în cazul nostru, al adulților, primează aspecte precum parfumul acestor produse și felul în care se simte părul și corpul nostru după folosirea lor, în cazul bebelușilor cel mai important criteriu de alegere este compoziția lor. Atunci când mergi în magazin să alegi un șampon sau un gel de duș pentru copii te vei trezi în fața unei vitrine cu produse colorate de la diferite firme și abia atunci îți vei da seama cât de dificilă este această alegere. Primul lucru pe care trebuie să îl faci într-o astfel de situație este să citești cu mare atenție eticheta produsului și să analizezi fiecare ingredient.

Iată la ce trebuie să fii atent atunci când alegi șamponul și gelul de duș pentru bebelușul tău:

  • Evită produsele cu parfum pentru că pot irita pielea sau pot produce alergii (produsele cu parfum au și ingrediente chimice folosite pentru intensificarea parfumului)
  • Optează pentru produse hipoalergenice și fără parabeni (nu mai e un secret faptul că cei mici sunt extrem de sensibili și pot face frecvent alergii, motiv pentru care se recomandă citirea cu atenție a etichetei produselor și alegerea celor care nu conțin ingrediente chimice, parabeni sau alte substanțe dăunătoare)
  • Alege formula ”fără lacrimi” (băița ar trebui să fie o experiență relaxantă pentru cel mic, așa că nu uita să te uiți după un șampon care nu irită ochii și care nu face prea multă spumă)

Recomandarea noastră este șamponul și gelul de duș cu aloe și bisabolol din gama Bebe Drag de la Vivanatura care poate fi folosit chiar din prima zi de viață. Este un produs extrem de practic și de eficient, are o textură ușoară, este hipoalergenic, 99% natural, nu conține parabeni și nu irită ochii sau pielea. Cu alte cuvinte, respectă toate cerințele de mai sus, pe lângă alte beneficii importante pe care le are. Extractul de bisabolol ajută la vindecarea rănilor și la oprirea dezvoltării bacteriilor (bisabololul natural este de 2 ori mai puternic și mai eficient decât cel sintetic), extractul de aloe protejează pielea împotriva factorilor din mediul extern, iar extractul de tei, mușețel, rozmarin și salvie are un rol calmant, antiseptic și antibacterian. În afară de aceste ingrediente, șamponul și gelul de duș Bebe Drag conține surfactanți de origine naturală (Coco-glucozida și Squalane), special concepuți pentru igiena bebelușilor. Acest produs de la Vivanatura nu are beneficii doar pentru pielea și părul bebelușului, ci și pentru economiile tale. În loc să dai banii pe două produse, poți folosi unul singur, la un preț accesibil.

Alege șamponul și gelul de duș cu aloe și bisabolol Bebe Drag de la Vivanatura și transformă băița de seară într-un moment de relaxare pentru cel mic. În urma băiței, pielea lui va fi mult mai hidratată, iar părul mai strălucitor și mai mătăsos la atingere. Încearcă-l și convinge-te și tu!


MAMĂ DE PROFESIE PE FACEBOOK
Urmărește-ne zilnic pe Facebook

Ai ceva de adăugat?...

*