Cu ce speli un bebeluș?

Prima baie a bebelușului este un moment emoționant, dar în același timp și unul plin de încordare pentru proaspeții părinți. Bebelușul pare foarte fragil, iar prima băiță a acestuia, mai ales dacă nu are încă buricuțul căzut, poate fi o adevărată provocare pentru părinți, în dorința de a nu face ceva greșit, care să-i provoace vreo suferință puiului de om. Nu disperați, nu sunteți nici primii, nici ultimii în această situație. Trageți adânc aer în piept și înarmați-vă cu multă încredere în voi. Apoi, trebuie să fiți cât se poate de atenți în timp ce îi faceți băiță celui mic, deoarece copilașul fiind ud este mult mai greu de ținut decât atunci când este uscat, iar orice greșeală a părinților poate avea urmări grave. De aceea ar fi indicat ca momentul în care cel mic face baie să nu fie transformat într-un show cu o mulțime de spectatori.

După cum probabil vi s-a spus și la maternitate, prima baie a bebelușului nu se face în cadă, și asta deoarece nu aveți voie să umeziți anumite zone ale corpului până când la cel mic nu va cădea bontul ombilical, iar buricul se va vindeca complet. Asta nu înseamnă că până atunci, baia trebuie trecută pe lista lucrurilor interzise, pentru că igiena este foarte importantă pentru starea de bine a micuțului. Puteți spăla bebelușul pe față, gât, pliuri, funduleț cu ajutorul unei cârpe sau a unui burete moale și umezit.

După ce a căzut buricuțul, vă puteți aventura la o baie în cădița specială pe care ați cumpărat-o cu acest prilej. De asemenea, vă recomandăm să fiți foarte atenți la produsele pe care le alegeți pentru a-l spăla pe cel mic. De fapt, știm cu toții că pielea delicată a bebelușilor are nevoie de o îngrijire specială, așa că nu putem folosi chiar orice produs cosmetic. Mai mult chiar, în primele luni de viață, pielea sa este mai permeabilă și nu se poate apăra împotriva factorilor nocivi din mediu. Acesta este motivul pentru care specialiștii sunt de părere că produsele de îngrijire pentru bebeluși trebuie să susțină refacerea barierei naturale de protecție a pielii, de la scalp până la zona scutecului. Într-adevăr, pe piață sunt o mulțime de produse necesare băiței bebelușului, de la mărci mai mult sau mai puțin cunoscute. Întrebarea care apare este firească: oare care dintre acestea sunt cele mai bune pentru bebelușul meu?

Noi vă recomandăm produsele cu ingrediente naturale, care să nu ”atace” pielea delicată a micuțului. Aici vă sugerăm să apelați cu încredere la marca Vivanatura (marcă 100% românească, cu produse care au ingrediente naturale în proporție de 95-100%). Specialiștii de aici au pus pe primul loc importanța îngrijirii naturale pentru un bebeluș sănătos și fericit, de aceea a fost creată gama Bebe Drag, care  vine în întâmpinarea mămicilor cu o serie de produse hipoalergenice, 99% naturale dedicată îngrijirii bebelușilor. Ingredientele care stau la baza acestor produse au fost alese special pentru ca bebelușul dumneavoastră să aibă parte de cea mai bună îngrijire, să nu-i irite pielea sau să mai provoace și alte reacții adverse neplăcute.

De fapt, atunci când vine vorba despre produsele destinate bebelușului tău, poate cel mai bun sfat ar fi să alegeți, cum se spune ”cu inima de mamă”! Pe primul loc este bebelușul și acesta merită doar ce este mai bun, merită ce este natural. Așa că nu mai ezitați și folosiți cu încredere produsele din gama Bebe Drag de la Vivanatura. Vă garantăm că veți fi mulțumită de alegerea făcută, iar bebelușul dumneavoastră va gânguri fericit!

 


MAMĂ DE PROFESIE PE FACEBOOK
Urmărește-ne zilnic pe Facebook

Ai ceva de adăugat?...

*